Родитељски састанак поводом бесплатних образовних програма

четвртак, 16. јануар 2020.

У Центру за културу и образовање Раковица одржан је родитељски састанак поводом покретања бесплатних образовних програма и припрема за полагање испита из мале матуре и бесплатне припреме за полагање пријемних испита из математике, за упис на факултете, које се организују у сарадњи са Градском општином Раковица.

Покренуте су школе за припрему мале матуре, школе за припрему из математике за упис на факултете, а одазив грађана је био огроман, ове године на образовне садржаје пријавило се преко 200 деце.

Присутне је испред Градске општине Раковица, која је покровитељ бесплатних програма, поздравио председник Владан Коцић, који је пре свега исказао задовољство због успешних програма припремне наставе, пожелевши пуно среће свим полазницима. Градска општина Раковица је ове године изашла у сусрет организацији бесплатних образовних програма у Центру, не само у виду финансијске подршке, него је омогућила и професионални простор за наставу у својим салама.

Испред Центра за културу и образовање Раковица, који је организовао бесплатне садржаје, присутне је поздравила директора Маријана Бутулија, која је изјавила да са поносом можемо да кажемо да је успех наших прошлогодишњих полазника био скоро 100%. О томе су сведочили и наши полазници, који су успешно уписали жељене школе и факултете.

Састанку су присуствовали и представници Градске општине Раковица, као и други уважени гости, људи успешни у свом послу, који су најбољи пример важности праве и правовремене професионалне оријентације и одабира школе.

Испред средњошколаца су се присутнима обратили Анђела Нешић, Теа Корелец, Милутин Станковић, Вук Мартинов и Маша Мојсиловић. Поделили су своје позитивне утиске са прошлогодишње припремне наставе. У истом позитивном тону, присутнима су се обратили и наши прошлогодишњи бруцоши: Ирена Пантелић, Ана Мишмаш, Вања Вучковић, Катарина Лалић и Вук Маринковић, који су сви успели да уђу на буџет жељених факултета, а неки чак и на три. На крају се родитељима обратила професорка српског језика и књижевности, госпођа Јасмина Сенић, испред предавача Центра.