У РАКОВИЦИ НОВИ ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ САДРЖАЈА

четвртак, 30. јануар 2020.

Под покровитељством Градске општине Раковица у Центру за културу и образовање Раковица током зимског распуста у фебруару 2020. године, одржаће се низ бесплатних школа за наше школарце и најмлађе суграђане. Организоване су креативне, ликовне, музичке и образовне радионице и школе, које воде професори и реномирани стручњаци из области културе, образовања и уметности.

Пријаве се примају до попуне места, на званични имејл Центра: kcrakovica@gmail.com. Потребно је доставити: име и презиме, контакт телефон и имејл. Код пријављивања деце, потребно је доставити пуно име и презиме детета и контакт податке једног родитеља (име и презиме, контакт телефон и имејл).

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА

Радионица сликања за старије основце (Сликање техником гваша, темперама и акрилним бојама. Основе ахроматског и хроматског сликања на картону. Радионица цртања за средњошколце (Аналитичко цртање техником угљена, оловком или тушем на папиру.

ШКОЛА ГЛУМЕ

У редовним терминима дечјег позоришта Цврле, организујемо БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ГЛУМЕ, за децу од 7 до 14 година. На радионици ће се савлађивати основне вештине драмске уметности: концентрација, координација, дикција и сценски покрет. У питању је интерактивна радионица, где ће се на забаван начин, кроз игру и деци прилагођен начин, радити едукативне и корисне вежбе: брзалице, пантомима, импровизације;, игре и вежбе ослобађања, вежбе маште (проласци кроз различите површине и просторе), беспредметна радња, и др. Циљ вежби је ослобађање, стицање сигурности и наступа пред другарима, покретање маште и креативности.

БАЛЕТ ЗА ДЕЦУ

Организујемо бесплатну тромесечну школу балета за децу узраст 3-6 година. Школу води: балетски студио „Мага Магазиновић“

ШКОЛА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Oрганизујемо бесплатну школу енглеског језика за предшколце у трајању од три месеца. Часове држи: школа страних језика „Rainbow“

РОК ХОР

У склопу бесплатног едукативног програма одржаће се једна радионица сертификованог едукативног програма GENIUS ROCK , подржаног од стране Министарства Културе и информисања , Министарства омладине и спорта, Републике Србије и ЈП ЕПС. Узраст: деца од 6-15 година.

ШКОЛА ГИТАРЕ

Покренута је и бесплатна школа у којој ће полазници савладати основе свирања. Термини ће бити одређени након формирања групе, сходно могућностима полазника. Школу гитару води: професор Никола Старчевић.

ШКОЛА ПЕВАЊА

Један од најпопуларнијих програма за све узрасте је и школа певања. Под професионалним вођством Милице Илић, полазници ће моћи да тренирају свој глас и наступ.

Детаљне информације и подаци о пријавама на појединачне радионице и школе, објављене су на сајту Центра: http://ckorakovica.com.