ПОТПИСАНИ ПРВИ УГОВОРИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ОБЈЕКАТА

петак, 22. децембар 2023.
У Градској општини Раковица данас су уручени први уговори грађанима за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине. Уговоре су уручивали министарка Министарства рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић и председник Градске општине Раковица Милош Симић.
Пре уручивања уговора председник Градске општине Раковица Милош Симић је рекао да је поносан што наша општина први пут учествује у овом пројекту захвалио се министарки Ђедовић Хандановић на великој помоћи њеног министарства. Симић је подсетио да је осим овог пројекта у Раковици путем конкурса „Раковица мисли на зграде“ уложено у обнову више од 200 стамбених зграда на територији општине, што довољно говори о опредељености локалне самоуправе да максимално ради на побољшавању квалитета живота грађана наше општине.
Министарка Ђедовић Хандановић се захвалила Градској општини Раковица на одличној сарадњи. Она је подсетила на важност енергетске транзиције наше земље и позвала је и друге грађане да се пријаве на конкурс који је расписан, имајући у виду да још нису искоришћена сва средства која су опредељена.
Уговоре за суфинансирање енергетске санације породичних кућа и станова данас је добило 90 грађана који су се пријавили на конкурс који је Градска општина Раковица покренула у септембру ове године.
За суфинансирање енергетске санације Градска општина Раковица је ове године из буџета определила десет милиона динара, док је Министарство рударства и енергетике обезбедило још 15 милиона динара.
Имајући у виду да сва средства нису искоришћена, Градска општина Раковица позива грађане да наставе да се пријављују. Све детаље о условима пријављивања можете видети на следећем линку: