Председник ГО Раковица отворио дечији сајам

петак, 16. октобар 2015.
Председник Градске општине Раковица Владан Коцић отворио је данас „16. дечији Полимарк сајам“. У хали 3 Београдског сајма окупило се више од стотину излагача који ће у наредна три дана представити манифестације, програме и производе за децу.


Манифестацију је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је пожелео најмлађима да уживају у сајамској понуди која је за њих намењена. Поред председника, испред Општине Раковица, отварању Сајма су присуствовали и општински већници Новица Барјактаревић и Филип Марјановић.

Председник Општине Раковица обишао је штандове излагаче, где је присуствовао и демонстрацији вештина полазника „Бесплатне карате школе“, пројекта који заједно спроводе Градска општина Раковица и Карате клуб „Канон Раковица“. Кроз бесплатну карате школу до сада је прошло више од 1.000 раковичких малишана.

Београдски дечији сајам се одржава 16. пут и представља једину такву манифестацију посвећену деци у читавом региону. Осим понуде на штандовима, најмлађи ће са родитељима моћи да уживају у програму на бини и спортском терену, док ће се са њима дружити популарни глумци Мирка Васиљевић и Виктор Савић. За малишане је обезбеђен и велики број креативних радионица са разноврсним садржајем.

Специјалан програм спремили су и Саобраћајна полиција која ће децу подучавати основним правилима понашања у саобраћају, затим Ватрогасна бригада, Жандармерија, а са њима ће се дружити и људи из ЈЈП „Градско стамбено“ који су за малишане припремили едукативну представу „Моја зграда, то је мој дом“.

И ове године на 16. Полимарк дечијем сајму појавиће се и Тениски савез Србије, као и Спортска академија Сењак, тако да ће деца имати прилику да уживају у разноврсним спортским активностима.

За децу је припремљен и велики број наградних игара и спортских такмичења у којима ће моћи да учествују, као и мноштво других изненађења.