БЕСПЛАТНИ ИЗЛЕТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

четвртак, 12. октобар 2017.
Градска општина Раковица у сарадњи са Градом Београдом, организује од краја септембра до краја новембра бесплатне излете за пензионере. Једнодневне екскурзије организују се сваког уторка, среде и четвртка, а намењено је пензионерима који живе на територији Раковице.
Пензионери Раковице имаће прилику да бирају између седам дестинација за једнодневни излет у Србији. За све излете обезбеђени су лиценцирани туристички водичи.
Сви заинтересовани се могу пријавити од 20. септембра 2017. године позивом на број телефона 011 7850 154, или на имејл адресу usluzbigradjana@rakovica.rs. Особе које се пријављују за бесплатан једнодневни излет потребно је да оставе име и презиме, старост/године, адресу и број телефона.

ДЕСТИНАЦИЈЕ:

ЛАЗАРЕВАЦ-БАБИНА РЕКА – Излет предвиђа посету спомен костурници, обилазак Каменграда, манастира Боговођа. Полазак је предвиђен за 8 часова, док је повратак за Београд предвиђен за 16 часова. Овај излет организује се 26. септембра, 17. октобра, 7. новембра и 28. новембра.

ОБИЛАЗАК ВИНЧЕ И ВОЖЊА БРОДОМ – Предвиђа вожњу бродом од минимум два сата до Винче, где се иде у обилазак археолошког налазишта. Повратак аутобусом предвиђен је за 16 часова. Овај излет се организује 27. септембра, 4, 11, и 18. и 25. октобра, 1, 8, 15, 22. и 29. новембра.

ШУМАДИЈА-ОРАШАЦ-ОПЛЕНАЦ – Предвиђа посету Опленцу, винарији, Аранђеловцу и Орашцу. Полазак је предвиђен за 8 часова док је повратак за Београд предвиђен у 16 часова. Овај излет се организује 28. септембра, 19. октобра, 09. новембра и 30. новембра.

ФРУШКА ГОРА-СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Излет предвиђа посету Фрушкој гори (Петковица или Беочин), Раковцу, Сремским Карловцима и једној од винарија. Полазак је предвиђен за 8 часова док је повратак за Београд предвиђен у 16 часова. Овај излет се организује 3. и 24. октобра и 14. новембра.

СРЕМ-КУПИНИВО-ПЕЋИНЦИ – Излет предвиђа посету Комплексу у Купинову (Огар-најстарија етно кућа у Срему), Доњем Товарник, Пећинцима и музеју хлеба у том месту. Полазак је предвиђен за 8 часова док је повратак за Београд предвиђен у 16 часова. Овај излет се организује 5. и 26. октобра и 16. новембра.

ВАЉЕВО-БРАНКОВИНА – Излет предвиђа обилазак спомен комплекса, манастира Лелић, и центра Ваљева. Полазак је предвиђен за 8 часова док је повратак за Београд предвиђен у 16 часова. Овај излет се организује 10. и 31. октобра и 21. новембра.

СМЕДЕРЕВО ТВРЂАВА – Излет предвиђа обилазак Смедеревске тврђаве и Крњева, као и посету Винарији Радовановић. Полазак је предвиђен за 8 часова док је повратак за Београд предвиђен у 16 часова. Излет се организује 12. октобра, 2. и 23. новембра.