БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ

среда, 13. септембар 2017.

Градска општина Раковица током октобра и новембра обезбедила је велики број бесплатних програма за грађане своје општине. Програми су намењени пунолетним суграђанима и малишанима.

Пријављивање за бесплатне садржаје почиње у петак 15. септембра и трајаће до 30. септембра 2017. године, или до попуне бесплатног садржаја. Грађани који су се нашли на списку уписаних добиће 1. октобра 2017. године у Градској општини Раковица ваучер за похађање бесплатног програма који су уписали.

Пријаве за све садржаје врше се на имејл адресу programirakovica@gmail.com, или радним данима од 7:30 до 15:30 часова, позивом на број телефона 011/7850 144, где је потребно да грађани, осим једног садржаја за који се пријављују, оставе своје податке (име, презиме, адресу). Осим тога обавезно је да се остави и контакт телефон.

За све садржаје за децу и малолетна лица, пријаву врше ИСКЉУЧИВО РОДИТЕЉИ. У том случају потребно је оставити име и презиме детета, узраст (године), адресу родитеља и контакт телефон родитеља.

 

БЕСПЛАТНИ САДРЖАЈИ ЗА ОДРАСЛЕ

БЕСПЛАТАН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЗА СТУДЕНТЕ –Конверзацијски течај намењен је студентима који већ поседују знање енглеског језика и који могу да прате ниво курса А2-Б1. Часови се одржавају током октобра и новембра, сваког понедељка и петка од 17 до 18:30 часова.  НАПОМЕНА: Студенти који се пријаве за курс, претходно ће морати да прођу улазно тестирање, где ће се проверити да ли поседују довољно знање за праћење овог курса. Они који не прођу тест неће моћи да похађају курс. Такође, приликом преузимања ваучера, студенти ће морати на увид да донесу индекс.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЕВАЊА – Намењена је свим пунолетним грађанима. Часови се у Центру за културу и образовање Раковица, уторком од 21 до 22 часа и суботом од 13 до 14 часова. Школа траје од октобра 2017. до маја 2018. године.

БЕСПЛАТНО КОРИШЋЕЊЕ ТЕРЕТАНЕ – За бесплатно једномесечно коришћење теретане Спортског центра Раковица (ул.  Вишевачка бр. 2), могу да се пријаве све пунолетне особе. У пријави, осим имена, презимена, адресе и броја телефона обавезно навести за који се месец пријављује (октобар или новембар).

ФИТНЕС ЗА ОДРАСЛЕ –За овај програм могу се пријавити сви пунолетни суграђани који имају пребивалиште на територији Раковице. Бесплатан фитнес за одрасле трајаће месец дана, тако да је потребно током пријаве да се нагласи да ли се грађани пријављују за октобар или новембар. Тренинзи за две групе полазника се одржавају у просторијама „Feel Life“ студија (ул. Матије Гупца 20), сваког среде и петка од 20 до 21 час, односно од 21 до 22 часа.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ЈОГЕ – Бесплатна школа јоге биће организована у просторијама „Спин клуба“ на Петловом брду и у Месној заједници „Скојевска“ током октобра и новембра 2017. године. Јога је намењена пунолетними грађанима, а програм ће трајати два месеца. Часови јоге ће у просторијама „Спин клуба“ (Опленачка 24Б) одржаваће се понедељком и петком од 18 до 19 часова. У просторијама Месне заједнице „Скојевска“ (ул. Луке Војводића 93), тренинзи ће се одржавати средом и суботом од 19 до 20 часова.

БЕСПЛАТНИ ЧАСОВИ ЈОГА МЕДИТАЦИЈЕ –Право пријаве имају све особе старије од 16 година са пребивалиштем на Раковици. Часови јога  медитације трајаће месец дана, тако да је потребно током пријаве нагласити за који се месец пријављује   (октобар или новембар). Часови ће се одржавати суботом од 20 до 21 час у Основној школи „14. октобар“ (ул.  Гочка 40).

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ГИТАРЕ И БУБЊЕВА – Биће организована у просторијама „Удружења пријатеља деце Чупавко“ (ул. Славољуба Вуксановића 1 локал 8).  Право пријаве имају сви од 7 до 30 година са пребивалиштем у Раковици. Радионице ће бити организоване у просторијама Школе, два пута недељно, у вечерњим часовима, у трајању од 60 минута, а тачне термине договорићемо са пријављеним полазницима. Пожељно је да заинтересовани за бесплатну школу гитаре имају било какву гитару, али није неопходно.

БЕСПЛАТАН КУРС САМООДБРАНЕ ЗА ЖЕНЕ –Намењен је свим пунолетним женама са пребивалиштем на територији Раковице. Тренинзи ће се одржавати у Спортском центру „Раковица“. Термини одржавања тренинга накнадно ће бити објављени.

БЕСПЛАТАН ФОЛКЛОР – Право пријаве имају сви од 5 до 50 година са пребивалиштем у Раковици. Полазници ће фолклор моћи да похађају бесплатно до краја године. Часови фолклора се организују у сали Месне заједнице „Ресник“ (ул. 13. октобра 23), понедељком од 19 до 23 часа и недељом од 17 до 19 часова.

РЕКРЕАТИВНИ БОКС И КИК БОКС– Право пријаве имају грађани са пребивалиштем на територији Градске општине Раковица СТАРИЈИ ОД 14 ГОДИНА. Грађани се могу пријављивати за тренинге у октобру. Термини одржавања тренинга: уторком и четвртком од 21 часова и суботом од 20 часова, у сали у улици Видиковачки венац 82а.

БЕСПЛАТНИ ТАЕ-БО – Право пријаве имају грађани са пребивалиштем на територији Градске општине Раковица СТАРИЈИ ОД 14 ГОДИНА. Грађани се могу пријављивати за тренинге у септембру или октобру. Термини одржавања тренинга: уторком и четвртком од 20 часова и суботом од 19 часова, у сали у улици Видиковачки венац 82.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛЕСА – Право пријаве имају сви пунолетни грађани на пребивалиштем у Раковици, као и малолетни грађани од 10 до 15 година старости. Школа плеса се одржава у просторијама „Спин тима“ (ул. Опленачка 24Б). Школа плеса траје два месеца (октобар и новембар), часови трају 60 минута. Полазници ће бити подељени у две групе. Прва група полазника старости од 10 до 15 година имаће часове сваког понедељка и петка од 19:15 до 20:15 часова. Полазници старији од 18 година часове ће похађати уторком и четвртком од 17:45 до 18:45.

 

БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ У РАКОВИЦИ

БЕСПЛАТНA ШКОЛА ЕНГЛЕСКОГ ЗА ДЕЦУ –Бесплатна школа је намењена малишанима од 4 до 6 година, чији родитељи имају пребивалиште на територији Раковице. Часови ће се одржавати у просторијама Центра за културу и образовање Раковица, сваког уторка и четвртка од 15:30 до 16:15 часова.

БЕСПЛАТНA ШКОЛИЦA СПОРТА ЗА ДЕЦУ ПАНТА РЕИ“ –Бесплатна школица спорта коју води „Панта Реи“ намењена је малишанима од 4 и по до 12 година, чији родитељи имају пребивалиште на територији Раковице. Бесплатна школица спорта траје месец дана, тако да је током пријаве потребно да се обавезно наведе да ли се деца пријављују за октобар или новембар. Бесплатна школица спорта ће се одржавати на теренима Републичког завода за спорт у Кошутњаку (ул. Кнеза Вишеслава 72). Тренинзи се одржавају уторком од 19 до 20 часова и суботом од 10 до 11 часова.

БЕСПЛАТНУ ШКОЛИЦУ СПОРТА ЗА ДЕЦУ „FEEL LIFE“ – Бесплатна школица спорта коју води фитнес студио „Feel Life“ намењена је малишанима од 7 до 12 година, чији родитељи имају пребивалиште на територији Раковице. Бесплатна школица спорта траје месец дана, тако да је током пријаве потребно да се обавезно наведе да ли се деца пријављују за октобар или новембар. Бесплатна школица спорта ће се одржавати на више локација, а сваки корисник има право коришћења од 9 термина у току месеца.  Локације на којима ће се организовати тренинзи су: просторије фитнес студија „Feel life” ( ул. Матије Гупца 20.) у терминима уторак 10-11;11-12 часова, 14-15 и 15-16 часова, суботом 13-14 часова, у Реснику, у просторијама МЗ Авала Град ( Милене Павловић Барили 6в) суботом 15-16 и 16-17 часова и у просторијама МЗ Миљаковачки извори (Славољуба Вуксановића 1а) понедељком и средом од 14-15 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛИЦА СПОРТА ЗА ДЕЦУ „СПОРТСКИ ЦЕНТАР ЛУКИЋ“ – Родитељи са пребивалиштем на територији Градске општине Раковица могу пријавити малишане млађег узраста (од 3 до 7 година) и старијег узраста (од 7 до 11 година) за октобар. Тренинзи се одржавају уторком и четвртком од 18 часова (млађи) и истим данима од 19 часова (старији), у сали у улици Видиковачки венац 82а.

БЕСПЛАТНИ ТЕКВОНДО – Намењен предшколцима и ученицима основних школа Раковице. Родитељи са пребивалиштем на територији Градске општине Раковица могу пријавити малишане за тренинге теквондоа у три различите узрасне категорије: од 4 до 7 година, од првог до четвртог разреда, од петог до осмог разреда. Тренинзи се одржавају у октобру понедељком, средом и петком по следећем распореду: од 18 часова малишани од 4 до 7 година, од 19 часова ученици од првог до четвртог разреда, од 20 часова ученици од петог до осмог разреда. Сви тренинзи се одржавају у сали у улици Видиковачки венац 82а.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА КАРАТЕА – Градска општина Раковица у сарадњи са карате клубом ”Канон Раковица” организује упис 10. јубиларне генерације полазника бесплатне карате школе. У Бесплатну карате школу могу се уписати малишани чији родитељи имају пребивалиште на територији Градске општине Раковица. Локације и термини одржавања бесплатне карате школе су: ОШ „Никола Тесла“ (понедељак 19:45 часова), Сала клуба „Канон Раковица“ (среда од 19:30 часова), ОШ „Иво Андрић“ (петком од 18:30 часова), ОШ „Бранко Ћопић“ (субота од 10 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ТЕНИСА ЗА ДЕЦУ – Бесплатна школа тениса намењена је деци од 7 до 14 година, чији родитељи имају пребивалиште на територији Раковице. Бесплатна школа тениса траје месец дана, тако да је током пријаве потребно да се обавезно наведе да ли се деца пријављују за октобар или новембар. Школа тениса ће се одржавати на теренима код Републичког завода за спорт у Кошутњаку (ул. Кнеза Вишеслава 72). Имајући у виду да ће полазници бити подељени у групе, тренинзи се одржавају суботом од 9 до 10 часова и од 10 до 11 часова и недељом од 13 до 14 часова и од 14 до 15 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ШАХА – Намењена је малишанима од четири до десет година. Бесплатна школа шаха  трајаће током октобра, а тренинзи ће се одржавати уторком и четвртком од 18 часова у ТПЦ „Орашац“ (ул. Видиковачки венац 79).

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА ЗА ДЕЦУ –Бесплатна школа пливања намењена је деци од 7 до 14 година, чији родитељи имају пребивалиште на територији Раковице. Бесплатна школа пливања траје месец дана, тако да је током пријаве потребно да се обавезно наведе да ли се деца пријављују за октобар или новембар. Школа пливања одржава се на базену Основне школе „Никола Тесла“ (ул. Миливоја Петровића бр. 6). Тренинзи се одржавају суботом од 10 до 11 часова и недељом од 12 до 13 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ГИТАРЕ И БУБЊЕВА – Биће организована у просторијама „Удружења пријатеља деце Чупавко“ (ул. Славољуба Вуксановића 1 локал 8).  Право пријаве имају сви од 7 до 30 година са пребивалиштем у Раковици. Радионице ће бити организоване у просторијама Школе, два пута недељно, у вечерњим часовима, у трајању од 60 минута, а тачне термине договорићемо са пријављеним полазницима. Пожељно је да заинтересовани за бесплатну школу гитаре имају било какву гитару, али није неопходно.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ФУДБАЛА „FAIR PLAY“ – Намењена је малишанима од 7 до 11 година, који ће бити подељени у две узрасне категорије (млађа група од 7 до 9, старија група од 9 до 11 година). Бесплатна школа фудбала трајаће током октобра и новембра. Тренинзи ће се одржавати на терену Фудбалског клуба Раковица (ул. Вишевачка бр.2). Млађа група (од 7 до 9 година), тренираће уторком и четвртком од 19:30 до 20:30 часова, док ће старија група (од 9 до 11 година), тренинге имати уторком и четвртком од 20:30 до 21:30 часова.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА ФУДБАЛА ШФ ЖАРКОВО“ – Намењена је малишанима од предшколског узраста до четвртог разреда основне школе. Тренинзи се одржавају у балону Спортског центра „Кнежевац“ (окретница аутобуса 37 и трамваја 3). Термини одржавања тренинга биће објављени накнадно.

БЕСПЛАТНА ШКОЛА РУКОМЕТА –Школа рукомета намењена је деци од 8 до 12 година, чији родитељи имају пребивалиште на територије Раковице. Тренинзи школе рукомета одржаваће се у основним школама „Франце Прешерн“ и „Иво Андрић“ у Раковици. Сваке суботе током октобра и новембра, тренизни ће се одржавати од 13 до 14 часова у ОШ „Франце Прешерн“, док ће сваке недеље 11 до 12 часова тренинзи бити организовани у ОШ „Иво Андрић“.