БРДСКА ТРКА „НАГРАДА РАКОВИЦЕ 2017“

недеља, 16. јул 2017.

У суботу и недељу, 15. и 16. јула на стази у Кошутњаку одржана је ауто-трка на брдској стази „Награда Раковице 2017“. Ауто-трку на брдској стази „Награда Раковице 2017“ чиниле су две одвојене трке где се прва возила у суботу а друга у недељу. Трка се бодовала за шампионат Србије у ауто-тркама на брдским стазама и уписана је у календар такмичења Шампионата Србије.

Пре почетка трке помоћник председника Градске општине Раковица Бојан Богдановић пожелео је возачима срећу истакавши да је ово одличан начин да се промовише мото-спорт и да сви они који воле брзу вожњу то практикују на тркама и стазама које су за то прилагођене, уместо на улици. Трку је отворио председник општине Раковица Владан Коцић као и чланови Већа Небојша Ивановић, Дарко Игњатовић и Филип Марјановић.

Трку је организовао АСК Раковица из Београда, по одобрењу Ауто и картинг савеза Србије, а пријављено је било укупно 42 учесника.

Трка је стартовала код Спортског центра Раковица (ул. Вишевачка бр.2), док је циљ био код ресторана „Деветка“, код Пионирског града.
Дужина стазе је 3.480 метара. Имајући у виду да се ради о брдској трци, висинска разлика стазе је 112 метара, тако да је трка почела на 94 метара надморске висине, а завршила се на 206 метара.

У суботу је у генералном пласману најбоље време остварио Радојковић Алекса из Auto Royal Club-a, са временом 4:43,849, испред Цветић Витомира (АК FAM MM Power) који је возио 4:45,709, и трећепласираног Видосављевић Александра из ASK Gaga Serbian Racing team-a, који је возио 4:53,971.

У недељу је у генералном пласману победио Видосављевић Александар (ASK Gaga Serbian racing team), са временом 4:54,490. Друго место освојио је Балачикић Драган, из истог тима, са временом 4:54, 569, док је треће место заузео Милутиновић Жељко из ASK Rid team-a, са временом 4:56,024.
Награде победницима је уручио председник општине Раковица Владан Коцић.