ГРАЂАНИ БИРАЈУ ШТА ЋЕ ДА СЕ ГРАДИ У РАКОВИЦИ

среда, 6. децембар 2017.

Пројекат„ Да се ради и гради по твом“, који је покренуо Град Београд са циљем већег учешћа грађана у одлучивању о томе како желе да им изгледа град, почео је да се спроведи и на територији општине Раковица.
За ту намену из буџета Општине Раковица у 2018. години биће издвојено десет милиона динара, а из градске касе 200 милиона динара.
На тај начин грађани тачно знају колико је опредељено средстава за идеје које желе да се реализују. Грађани Раковице имају могућност да дају предлог шта би волели да се уради на њиховој општини.
Председник Градске општине Раковица Владан Коцић обишао је шалтер на коме ће грађани моћи да дају своје предлоге за уређење и искористио прилику да разговара са грађанима о акцији коју организује Општина Раковица.
Предлози се могу дати путем мобилне апликације „Беоком – сервис“, а у року од 24 часа биће видљиви и на web порталу www.bgportal.rs, на којем ће се гласати за предлоге.
Такође, Раковчани који не користе интернет могу да дају предлоге на шалтеру број 1 Услужног центра општине Раковица (Мишка Крањца 12), на анкетним листићима.
Радно време Услужног центра је сваког радног дана 07,30 до 15,30 часова.
Градска општина Раковица позива све заинтересоване грађане да дају предлоге шта би желели да буде уређено на општини.