МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ ТУРНИР „ТРОФЕЈ РАКОВИЦЕ 2017“

субота, 28. октобар 2017.

У Спортском центру Раковица одржан је пети међународни карате турнир „Трофеј Раковице 2017“. Турнир је под покровитељством Градске општине Раковица организовао Карате клуб „Раковица Канон“. На овој спортској манифестацији учествовало је око 500 такмичара из 42 клуба из земље и региона.
У присуству председника Градске општине Раковица Владана Коцића ову спортску манифестацију свечано је отворио државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић. Такмичаре и публику поздравио је и директор турнира Горан Филиповић.
Председник Градске општине Раковица Владан Коцић, који је уједно и председник Организационог одбора турнира, уручио је плакете државном секретару Предрагу Перуничићу и Већу Градске општине Раковица. У име Већа, плакету за помоћ организацији турнира примио је члан Општинског већа Новица Барјактаровић.
На турниру су учествовале скоро све узрасне категорије: полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори и млађи сениори. Они су се такмичили појединачно и екипно у катама и кумитама (борбама).
И ове године на турниру су сва четири борилишта била покривена камерама уз помоћ којих судије могу да провере спорне одлуке. На овом турниру прошле године та технологија је први пут коришћена у Србији. Организатор турнира, Карате клуб „Раковица Канон“ у сарадњи са Градском општином Раковица активно учествује у промоцији каратеа и спорта уопште у Раковици. Под покровитељством Градске општине Раковица, Карате клуб „Раковица Канон“ покренуо је пројекат „Бесплатна карате школа“, у оквиру којег је до сада више од 2.000 деце предшколског и школског узраста имало прилику да бесплатно тренира ову борилачку вештину.