Одржан карате турнир „Трофеј Раковице“

недеља, 6. октобар 2013.

Градска општина Раковица је у сарадњи са Карате клубом „Канон“ организовала други међународни карате турнир „Трофеј Раковице“. Турнир у Раковици који је окупио више од 200 такмичара из 21 клуба узрста од шест до 20 година, одржан је у Спортском центру „Раковица“.

Осим клубова из Београда и Србије на турниру су учествовали клубови из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске. Један од организатора турнира, Татјана Верушевић из Карате клуба „Канон“, рекла је да се нада да ће „Трофеј Раковице“ постати традиционачна спортска манифестација.

„Трофеј Раковице постао је својерврсан спортски бренд општине и Београда. Ове године турнир је окупио клубове из региона који су похвалили његову организацију. Захваљујем се општини Раковица која нам је помогла да организујемо турнир. Верујем да смо били добри домаћини и да ће остати у лепом сећању свим учесницима“, рекла је Татјана Верушевић.
Живко Тасевски из Карате клуба „Јошитака“ из Скопља похвалио је организацију манифестације.

„Ово нам је први пут да гостујемо у Раковици и желимо да остваримо што бољу сарадњу са клубовима из Београда и Србије. Надам се да ћемо се у Скопље вратити на неколико трофеја и медаља“, рекао је Тасевски.

Прослављена српска каратискиња Тања Петровић са малишанима из клуба „Нипон“ другу годину је гост Раковице.

„Нама је ово први турнир у сезони и добро ће послужити као провера за каснија такмичења. Организације је добра, а домаћин се потрудио да будемо лепо дочекани“, рекла је Тања Петровић.

Карате турнир „Трофеј Раковице“ само је увод у прославу Дана општине Раковица која се обележава 14. октобра. Осим карате турнира, у обележавању Дана општине биће организовани рукометни и шаховски турнир, као и многе друге спортске манифестације.