ОДРЖАНА ТРЕЋА ТРКА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА У РАКОВИЦИ

субота, 1. јул 2017.

Трећа „Трка патријарха Павла“ одржана је данас у Раковици. Трка се састојала од полумаратона, трасом дугачког 21,1, километар и трке задовољства дужине 5,3 километара. Обе трке почеле су испред зграде Општине Раковица (ул. Мишка Крањца 12), док је финиш био код Манастира Раковица. Спортску манифестацију свечано је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Ове године у обe трке учествовало је више од 1.200 такмичара из земље и региона. На Трци патријарха Павла ове године су учествовали такмимчари из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске, Румуније, Грчке, Италије, Аустрије, Енглеске и Непала.

И у мушкој и у женској конкуренцији постављени су нови рекорди стазе. У мушкој конкуренцији први је кроз циљ прошао Милош Дајевић из клуба „Церски јунаци“ са временом 1 сат 16 минута 55 секунди, друго место освојио је Ненад Живковић из клуба „Маратонац“ из Крушевца са временом 1 сат 17 минута 13 секунди  док је трећи био Милош Драговић са временом 1 сат 18 минута 48 секунди.

Код такмичарки трећи пут најбоља је била Нора Тркља из Црвене звезде са новим рекордом стазе 1 сат 28 минута 58 секунди, друга је била Далиборка Давидовић из Будве са временом 1 сат 37 минута 1 секунда, док је треће место освојила Соња Ћулафић са временом 1 сат 39 минута 55 секунди.

У трци задовољства у мушкој конкуренцији тријумфовао је Слободан Чикара, други је био Саша Столић, док је треће место припало Филипу Милановићу. У женској конкуренцији најбоља је била Сандра Узелац, друго место припало је Катарини Похлод, док је трећа била Милица  Живановић.

Повеље најбољим такмичарима доделио је председник Градске општине Раковица Владан Коцић.

Сви учесници који су прошли кроз циљ добили су и медаље за учешће на овој спортској манифестацији која је добила и благослов Манастира Раковица.

Организациони одбор трке уручио је повељу председнику Општине Владану Коцићу за велику помоћ у организацији ове спортске манифестације.

Такмичари у обе трке кретали су се раковiчким улицама. Полумаратонци трчали су улицама Пилота Михајла Петровића (до Маричке) – Окрет – Пилота Михајла Петровића – Мишка Крањца – Булевар Патријарха Павла – Окрет НИС – Булевар Патријарха Павла – Окрет  Капитол парк– Булевар патријарха Павла – Окрет НИС – Булевар патријарха Павла – Ослобођења – Окрет Хајдук Вељкова – ул. Ослобођења – Булевар патријарха Павла – циљ Манастир Раковица.

Учесници трке задовољства кретали су се трасом дугом 5,3 километара, која је пролазила кроз улице: Мишка Крањца – Пилота Михаила Петровића – окрет – Мишка Крањца – Булевар патријарха Павла – ул. Ослобођења – окрет – ул. Ослобођења – Булевар патријарха Павла – Манастир Раковица.

Трком патријарха Павла званично је почела манифестација „Раковичко чето“ коју трећу пут организује Градска општина Раковица. У оквиру манифестације предвиђено је током јула и августа одржавање великог броја бесплатних културних, забавних и других активности намењених  грађанима Раковице и Београда и Србије, свих узраста. О активностима током „Раковичког лета“, грађани ће бити благовремено обавештени.