ОТВОРЕН „КАПИТОЛ ПАРК РАКОВИЦA“

четвртак, 19. октобар 2017.

Потпредседник Владе републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Београда Синиша Мали присуствовали су данас отварaњу „Капитол парка Раковица”.

Градоначелник Синиша Мали је подсетио да је у марту ове године дато обећање да ће Раковица добити највећи ритејл парк у Београду које је данас и испуњено.

„Капитол парк” упослио је 400 људи, а у другој фази ће их бити још 50. Ово је инвестиција вредна 30 милиона евра. Подсетићу вас да је Раковица била позната по старим фабрикама и напуштеним халама, а сада је општина кранова и дизалица које су ангажоване на оваквим пројектима, али и на градилиштима за водовод, канализацију, домове здравља, вртиће. То је пример политике од које нећемо одустати, јер желимо једнак квалитет живота у свим деловима града“, рекао је Мали.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да Влада Републике Србије ствара повољну климу за инвестирање, да привлачи инвеститоре и на тај начин позитивно утиче на стварање нових радних места.

„Београђани много мање брину о запослењу него пре шест-седам година, а тадашња власт је уједно и највише задужила град. Желим да грађани Раковице раде и желим да нико у овом граду не страхује за свој посао. Фабрика „Меита” у Обреновцу је прва фабрика која је покренула производњу на територији Београда после 10 година. Данас размишљамо о фабрикама, уређеним парковима и задовољним људима“, нагласио је Стефановић.

Директор „Посејдон групе” у Србији Џејмс Ган прецизирао је да се „Капитол парк” простире на 65.000 кавдрата и да је конструисан да би се изашло у сусрет потребама више од 100.000 грађана општине Раковица, али и више од 300.000 грађана суседних општина – Чукарице и Вождовца. Од 2013. године ово је трећи ритејл парк „Посејдон групе” у Србији, а планирају се и даља улагања.

„Посејдон група” донирала је и 10.000 евра за изградњу дечјег парка у Раковици, а чек на тај износ је у име Градске општине Раковица примио председник Владан Коцић. Чек у вредности од 15.000 евра уручен је најуспешнијем спортском колективу у општини, Џудо клубу „Раковица”.

Отварању „Капитол парка Раковица“ су присуствовали државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, државна секретарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александра Дамњановић и главни урбаниста Милутин Фолић.