ОТВОРЕНА ЗОНА БЕСПЛАТНОГ ИНТЕРНЕТА У РАКОВИЦИ

четвртак, 6. јул 2017.

У Парку јапанско-српског пријатељства у Раковици (угао Борске и улице Велизара Станковића) отворена је зона бесплатног бежичног интернета. Зону бесплатног интернета,  такозвано „WiFi дрво“ су отворили министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић, као и представници компаније „Телеком Србија“.

Градска општина Раковица је, захваљујући грађанима Раковице који су у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“, ревносно сакупљали и слали фискалне рачуне и слипове, заузела осмо место у Србији и постала једна од 12 локалних самоуправа које су награђене зоном бесплатног бежичног интернета. Градска општина Раковица је такође једина београдска општина која је добила награду.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић се захвалио грађанима Раковице што су слањем рачуна и слипова пре свега помогли борбу против сиве економије, док се захвалио Влади Србије, НАЛЕД-у и компанији „Телеком Србија“ што су на овај начин наградили Раковчане за учешће у наградној игри.

Приликом испробавања бежичне мреже и свих опција које нуди такозвано „WiFi дрво“, председник Градске општине Раковица је једној девојчици у парку поклонио таблет.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је похвалио општину Раковица, која је од седамнаест београдских општина једина награђена.

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, између осталог је рекао да је стуб држaвe пoстaвљaн упрaвo нa пoрeском систeму и навео да штo будeмo ефикaсниjи у бoрби прoтив „сивe eкoнoмиje”, то ће и квaлитeт живoтa људи бити бољи.

„WiFi дрво“ односно зона са бесплатним бежичним интернетом постављена је у Парку јапанско-српског пријатељства, након иницијативе грађана овог дела Раковице. Зона са бесплатним бежичним интернетом обухватиће пречник око 150 метара, брзина интернета ће бити један мегабит у секунди, док ће на „WiFi дрвету“ бити могуће пунити мобилне телефоне.