ПЕТИ РАКОВИЧКИ КАРНЕВАЛ, ТАЧНО У ПОДНЕ

четвртак, 30. март 2017.

Дечјом карневалском поворком, која ће се у петак 31. марта 2017. године одржати на Видиковцу, почиње Пети међународни Раковички карневал.

Манифестација ове године траје два дана. Првог дана (петак 31. март) од 12 часова одржава се Дечја карневалска поворка, у оквиру које ће 50 карневалских група раковичких вртића, основних и средњих школа и гостију, продефиловати улицом Патријарха Јоаникија.

Жири ће бирати најбољу карневалску групу која ће током читаве године представљати Раковицу на карневалима у земљи и иностранству.

Другог дана (субота 1. април), такође у подне почиње Међународни карневал. Тог дана, истом трасом (ул. Патријарха Јоаникија), око 50 карневалских група из земље и иностранства продефиловаће Раковицом.

Гости овогодишњег Раковичког карневала биће карневалске групе из Арубе, Русије, Аустрије, Италије, Немачке Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Бугарске.

И ове године посебни гости Раковичког карневала биће чланови Борда Федерације европских карневалских градова (FECC).

Позивамо све грађане да нам се у петак и суботу у подне придруже у улици Патријарха Јоаникија на Видиковцу, да заједно уживамо у још једном Раковичком карневалу.