ПОЧЕЛО ТРЕЋЕ РАКОВИЧКО ЛЕТО

четвртак, 6. јул 2017.

У Раковици је почела трећа традиционална манифестација „Раковичко лето“, у оквиру које ће током јула и августа бити организовани бесплатни садржаји, пре свега за најмлађе.
Манифестација је почела 1. јула традиционалном „Трком патријарха Павла“, која се састоји од трке задовољства (дужине 5,3 километара) и полумаратона (дужине 21,1 километар). Трка је окупула више од 1.200 тркача из земље и иностранства.

У оквиру Раковичког лета, током јула и августа, на четири локације у општини организован je бесплатан забавни и културни програм.

Програм ће се одвијати од 7. јула, сваког петка и суботе током јула и августа од 18 до 20 часова на локацијама у Парку јапанско-српског пријатељства на Миљаковцу, у дворишту Основне школе „Владимир Роловић“ на Петловом брду, на платоу испред Месне заједнице „Авала град“ у Реснику“ и на платоу код Мекдоналдса на Видиковцу.

Градска општина Раковица се трудила да распореди програм на што више локација како би грађани свих делова општине могли да присуствују манифестацијама.

На све четири локације ангажована су удружења акредитована за рад са децом, која су унапред осмислила специјалне програме анимације.

У оквиру Раковичког лета и ове године стартује Бесплатна школа тениса, коју су организовали Градска општина Раковица и тениска секција Атлетског клуба „21. мај“. Часове држе тренери овог клуба, а тренинзи ће се одржавати на тениским теренима у Маричкој улици, као и у Основној школи „Иво Андрић“. Бесплaтну школу тениса могу похађати ученици од првог до четвртог разреда раковичких основних школа. Тренинзи се одржавају сваког радног дана.

Раковичко ће се и ове године завршити последњег викенд августа, великим бесплатним концертом изненађења за суграђане. Концерт ће се као и претходне две године одржати на платоу фабрике ИМР. Пре две године Раковичко лето је затворено концертом „Рибље чорбе“, док је прошле године публика имала прилику да ужива у бесплатном концерту групе „Милиграм“. У августу ћемо објавити којим ће концертом ове године бити затворена манифестација.

Осим наведених активности, постоји могућност да се током лета додају нови бесплатни садржаји о чему ћемо обавестити јавност и медије.