РАКОВИЦА У АКЦИЈИ „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“

петак, 19. мај 2017.

У акцији „ За зеленији Београд“ коју ЈКП „Зеленило Београд“ већ 15 година организује у сарадњи са београдским општинама, и ове године, учешће је узела Градска општина Раковица. Циљ акције је подизање еколошке свести грађана о очувању животне средине, подстицањем да улепшају и зеленилом оплемене средину у којој живе.

Избор најлепших зелених простора у окружењу наших суграђана ће се вршити у седам категорија:

  1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде -где се удруживањем станара праве дивне зелене оазе;
  1. Најлепши балкон-где сваки станар исказујући и уживајући у свом микро простору истовремено доприноси укупној лепоти зграде, улице и околине.
  1. Најлепша зелена површина испред пословних објеката-где се доприноси укупној лепоти околине, али и сама компанија има засигурно много позитивних поена од посетилаца, корисника услуга;
  1. Најлепше уређено школско двориште-ова категорија има искључиво за циљ едукацију деце школског узраста да науче колико „зелени свет“ значи за укупан живот и да улажући свој труд у озелењавање касније умеју да цене јавне зелене површине своје општине-града;
  1. Најлепше зеленило око предшколске установе,-где и сасвим мала деца треба да спознају природу која их окружује и науче од одраслих да је то нешто веома важно за њихов живот;
  1. Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта (летња башта);
  1. Најлепша окућница- у којој се награђује труд и допринос изгледу општине-града власника објеката за индивидуално становање.

Пријављивање грађана на нивоу градских општина почиње 22.маја и траје до 22.јуна 2017.године. Грађани Раковице који желе да се пријаве или да пријаве неку од уређених зелених површина могу да то учине:

– пријавом на телефоне: 011/3051-749, 3051-750, 3051-755, 3051-700 лок.200, сваког радног дана од 7:30  до 15:30 сати или слањем мејла на ekologija@rakovica.rs.

По пријему свих пријава ,запослени из Одељења за екологију, здравство и туризам, обићи ће све пријављене локације и одабрати најбоље по категоријама.

Најбољи  изабрани представници са општине Раковица учествују у избор за најлепше површине- категорије  на градском нивоу.

Завршна свечаност и проглашење победника на нивоу града , одржаће се  у дворишту зграде  ЈКП “Зеленило Београд“, Мали Калемегдан  бр.8, крајем јула месеца, уз накнадно дефинисање тачног датума.