РАКОВИЧАНИ НАГРАЂЕНИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ

среда, 19. април 2017.

Захваљујући грађанима Раковице који су у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“, ревносно сакупљали и слали фискалне рачуне и слипове у периоду од 1. фебруара до 31. марта 2017. године, Раковица ће добити „WiFi“ зону са бесплатним интернетом. Раковица је заузела осмо место и тако је била једна од 12 локалних заједница које су награђене од стране Владе Србије, компаније „Телеком Србија“ и НАЛЕД-а, постављањем зоне са бесплатним бежичним интернетом. Раковица је уједно била и једина београдска општина која је добила награду.
У име грађана Раковице, награду је на свечаности у Влади Србије, примио председник Градске општине Раковица Владан Коцић. Раковичанима је упућена захвалност за допринос у борби против сиве економије и стварању бољег и отворенијег друштва.
О локацији будуће „WiFi“ зоне са бесплатним интернетом накнадно ће одлучити грађани Раковице. Зона са бесплатним бежичним интернетом биће пречника 150 метара, брзина интернета ће бити један мегабит у секунди, док ће у њој бити могуће пунити мобилне телефоне.