Млади бисери Раковице

среда, 29. мај 2024.
Владимир Јанић, 13-годишњи ученик Основне школе „Никола Тесла“ био је гост председника Градске општине Раковица Милоша Симића. Владимир је врхунски млади спортиста који се бави каратеом и хапкидом, где је освојио велики број медаља. Осим тога завршава шести разред и одличан је ученик, похваљиван од одељенског и наставничког већа.
Симић је у разговору рекао да је импресиониран и спортским резултатима и школским успесима које Владимир постиже. Његовим родитељима је рекао да имају дете за пример, док Раковица има младог човека којим се поноси.
Владимир се са својим родитељима захвалио председнику Општине Раковица на пријему. Како је сам рекао, Владимир је спортом почео да се бави са пет година, прва љубав му је карате, док је касније почео да се бави хапкидом, борилачком вештином сличном теквонду.
Посебно истиче да је за његов успех заслужан Душан Коневић, тренер Хапкидо клуба „Штит“. Последњи у низу Владимирових успеха је остварен пре неколико дана на хапкидо такмичењу где је освојио прво место у дисциплини „самоодбрана“ и друго место у борбама. Том приликом добио је пехар и јавну похвалу најдисциплинованијег ученика