Малишани великог срца гости Општине

петак, 11. октобар 2024.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић угостио је данас малишане Основне школе „Коста Абрашевић“ који су представљали Раковицу на градском и републичком такмичењу из пружања прве помоћи. Шесторо ученика четвртог разреда било је у пратњи учитељице Десанке Симић и представника Црвеног крста Раковица, са којима су се припремали за сва такмичења.
Симић је честитао малишанима на успеху и рекао је да је поносан што су ови ученици на најбољи начин представљали нашу општину, посебно када је у питању нешто тако племенито као пружање прве помоћи. Такође Симић се захвалио представницима Црвеног крста Раковица, као и учитељици Десанки Максимовић на великој посвећености и ангажовању.
Екипа четвртака из ОШ „Коста Абрашевић“ иде у исти разред и такмичили су се у узрасту „петлића“. На општинском такмичењу освојили су прво место, где су касније представљали Раковицу на градском такмичењу. Као једна од три школе из Београда били су и на државном такмичењу које је одржано у Новом Саду.
Осим учитељице Десанке Симић која је радила са њима, велику помоћ и одличну сарадњу имали су са Црвеним крстом Раковица. Волонтери те организације спремали су малишане и вежбали са њима за такмичења.
Према речима учитељице, запажене резултате које је ова екипа остварила и добра енергија која је створена, прелила се и на остатак разреда и школе, где све више деце желе да науче о првој помоћи али и о другим лепим и корисним стварима.
Иначе, пружање прве помоћи није једина акција у којој малишани учествују. Заједно са другарима често учествују у бројним другим активностима и хуманитарним акцијама и својим понашањем мотивишу друге да крену истим путем.