Свечана академија поводом Дана општине Раковица

понедељак, 14. октобар 2024.
Свечаном академијом данас је обележен јубиларни 50. рођендан Општине Раковица. Свечана академија одржана је у Центру за културу и образовање Раковица а присуствовао је велики број пријатеља и гостију општине.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић, током обраћања рекао је да је за претходних пола века Раковица прошла много тога, али да је одлука да постане градска општина била оправдана.
„Посебно је током последњих 12 година успостављен топлији однос према грађанима… Као председник Општине сам се трудио да допринесем развоју комшијског односа према људима“, рекао је Симић подсетивши да је лично примио више од шест и по хиљада грађана током свог мандата.
Председник Општине Раковица најавио је и нове пројекте у Раковици и подсетио је на оне чија је реализација у току. Како је рекао, посебна пажња у наредном периоду биће посвећена деци, као и пројектима који ће побољшати живот свих грађана.
„Увек ћу напоменути следеће, сви наши досадашњи резултати и будући планови, не би били могући да немамо економску и политичку стабилност коју је обезбедио председник Србије Александар Вучић“, рекао је Симић уз уверење да су најбоље године и деценије тек пред Раковицом.
На Свечаној академији подељена су јавна признања Градске општине Раковица, заслужним грађанима, удружењима и организацијама.
Након тога уприличен је пригодан културно-уметнички програм, којим је обележено пола века Општине Раковица.