Нови уговори за субвенције за енергетску ефикасност

четвртак, 23. мај 2024.
У Градској општини Раковица данас је уручено последњих 11 уговора грађанима за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине. Уговоре је уручио председник Градске општине Раковица Милош Симић.
Субвенције за радове на енергетској санацији добили су грађани који су аплицирали на конкурсу који је Градска општина Раковица расписала у сепмтебру прошле године. Првих 90 уговора грађанима, у оквиру истог пројекта, уручено је у децембру прошле године, док су још 93 уговора уручена средином марта ове године.
За суфинансирање енергетске санације Градска општина Раковица је из сопственог буџета определила десет милиона динара, док је Министарство рударства и енергетике обезбедило још 15 милиона динара, који су били на располагању грађанима.
Градска општина Раковица и ове године ће учествовати у суфинансирању програма енергетске санације. Прошле недеље представници Градске општине Раковица потписали су уговор са Министарством рударства и енергетике за учешће у пројекту „Чиста енергија и енергетска ефикасност“.