Одговор на захтев о додатним информацијама и појашњењима за јавну набавку бр.51/15

среда, 25. новембар 2015.

На основу Вашег захтева за додатним информацијама или појашњењима која се односе на набавку услуга: ЈН бр.51/15 – Услуге техничког одржавања степеништа на јавним површинама на територији Градске општине Раковица, а која гласе:

 

  1. На страни 11 конкурсне документације , кадровски капацитет- понуђач у радном односу мора да има најмање 5 стално запослених радника док у Изјави понуђача о испуњавању услова за учешће у поступку јавне набавке стр. 15 пише да понуђач мора да има мин. 8 стално запослених радника. Колики број радника је потребно за услов кадровског капацитета?

 

  1. На стр. 11 конкурсне документације услов је промет за 2014 мин. 5.000.000,00 док у Изјави понуђача о испуњавању услова за учешће у поступку јавне набавке стр. 14 осим овог услова наведена је и ликвидност за 2014. Да ли је потребно доставити потврду од НБС за ликвидност?

 

  1. На страни 12 и 13 конкурсне документације пише да понуђач доказује обавезне и додатне услове достављањем потписане и оверене Изјаве дате у поглављу ИВ, одељак 3 док на стр. 11 и 12 у оквиру додатних услова потребно је осим изјаве доставити и остале доказе за кадровски и технички капацитет. Да ли су потребни докази који су наведени поред Изјаве понуђача о испуњавању услова за учешће у поступку јавне набавке?

ОДГОВОР:

 

Одговор бр.1:

 

У Измењеној конкурсној документацији од 24.11.2015. године на страни бр.15 у Изјави понуђача о испуњавању услова за учешће у поступку јавне набавке стоји да понуђач мора да има минимум 5 стално запослених.

 

Одговор бр.2:

Потребна је само изјава да је понуђач за претходну обрачунску годину (2014) остварио пословни промет минимум 5.000.000,00 динара без ПДВ-а и биће измењено у конкурсној документацији.

 

Одговор бр.2:

Потребна је доставити изјаву и тражене доказе за кадровски и технички капацитет.

 

 

                                                                                                                                                                                                                 КОМИСИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ БР. 51/15

                                                                                                                                                                                                                 ГРАДСКА ОПШТИНА РАКОВИЦА