Посади дрво за лепши комшилук

уторак, 6. новембар 2012.

„Посади дрво за лепши комшилук“ континуирана је акција садње нових стабала на територији општине Раковица. До краја године планирано је да се засади више од 50 нових стабала. Активирани су грађани, малишани вртића и ђаци основних школа на територији Раковице да, заједно са представницима Општине, посаде стабло о којем ће касније бринути.

Малишани вртића „Језерце“ су, заједно са председником општине Милосавом Миличковичем и активистима Канцеларије за младе, посадили  стабла јавора у парку у Реснику.

„Садња младица јавора симболички представља све чему наша општина стреми. Јавор је чврсто дрво, издржљиво, али треба времена, бриге и пажње да од ове саднице израсте моћно стабло. Слична ствар је и са нашом децом. Они су сада као младе саднице, од којих треба да израсту чврсти, здрави и племенити људи, а док не одрасту, ту смо ми старији, да их усмеравамо и пазимо“, рекао је Миличковић.

 

Акција је покренута у циљу повећања еколошке свести, али и поражавајућих података да је само у току ове године више од 50 стабала пропало због суше.