ЧИСТО ЛИЦЕ РАКОВИЦЕ

уторак, 3. октобар 2017.

У оквиру кампање „Чисто лице Србије“, у општини Раковица у Београду ће 6. и 7. октобра бити одржана акција „Чисто лице Раковице“. Кампању „Чисто лице Србије“ организује Удружење грађана „Моја Србија“ у сарадњи са центром за рециклажу „Божић и синови“, уз подршку Града Београда и Привредне коморе Београда. Главни циљ кампање је подизање свести о важности рециклаже отпада и заштите животне средине кроз донације у новцу добијене прикупљањем отпада у добротворне сврхе.

У Србији је устаљена пракса да компаније које се баве рециклажом компанијама и појединцима плате за сваки килограм прикупљеног отпада. Током кампање, „Моја Србија“ позива компаније које послују у Србији да прикупе што је више могуће отпада и да дају своје потенцијалне приходе у добротворне сврхе. Поред компанија. у акцију су укључене и локалне самоуправе, омладинска удружења и заинтересовани грађани.

У склопу акције „Чисто лице Раковице“, који удружење „Моја Србија“ организује заједно са општином Раковица, грађани београдских општина ће моћи да донирају своје старе и истрошене електронске и електричне уређаје, а сав добијени новац биће усмерен према њиховим суграђанима који су због болести и сиромаштва у веома тешкој животној ситуацији.

Током прошлогодишњих акција „Чисто лице Раковице“ и „Чисто лице Чукарице“ прикупљено је око 5.000 кг електронског и електричног отпада,захваљујући којима су девојка у Сремчици која пати од веома озбиљне болести и Друштво за церебралну и дечију парализу Раковице добили значајну финансијску помоћ . Градска општина Раковица је препознала акцију “Чисто лице Србије „као корисну и добру. Грађани и предузећа на овај начин могу да се ослободе свог електронског и електричног отпада на једноставан, брз и бесплатан начин, док истовремено подижемо свест о важности очувања животне средине. Општина Раковица своју будућност види у развоју туризма и самим тим ова акција представља логичан корак у стварању лепше и чистије Раковице.

Хуманитарни карактер ове акције је веома битан, јер је императив да, кад год је могуће, помогнемо својим комшијама. То наши грађани препознају и увек реагују на добре акције. „, рекао је Владан Коцић, председник ГО Раковица.

Сви заинтересовани грађани, који имају старе и неисправне електричне апарате, као што су фрижидери, шпорети, телевизори, компјутери, штампачи и слично, и живе у општини Раковица, могу позвати број телефона 011 / 30-33-502 и заказати долазак екипа „Чисто лице Србије „на њихову адресу.