ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СЕНИОР КАРТИЦУ У РАКОВИЦИ

понедељак, 22. јануар 2018.

Председник Градске општине Раковица Владан Коцић, са сарадницима, данас је обишао шалтер 14 Услужног центра Градске општине Раковица и разговарао са грађанима који се пријављују за добијање београдске сениор картице.
Коцић је рекао да је закључно са 12. јануаром у Раковици захтев за добијање београдске сениор картице попунило око 11 хиљада пензионера, што чини 45 одсто пензионера на територији Општине. Председник Општине Раковица позвао је пензионере да се и даље пријављују за добијање ове картице којима могу остваривати значајне попусте многим трговинама, апотекама, институцијама културе, привредним објектима и др.
Осим сениор картица, Општина Раковица је у сарадњи са Градом Београдом поново покренула бесплатне излете за пензионере. Излети почињу сутра и трајаће све до 8. марта. Старији суграђани имају прилику да се пријаве за једну од седам дестинација у Србији, где ће провести једнодневни излет. Пензионери имају прилику да бирају следеће излете: Фрушка Гора-Сремски Карловци, Лазаревац-Бабина река, Смедеревска тврђава, Винча, Срем-Купиново-Пећинци, Ваљево-Бранковина и Шумадија Орашац Опленац.
Прошле године, на бесплатни излет Општина Раковица је послала више од 3.000 пензионера.