ПУШТЕНА У РАД ЛИНИЈА 506

недеља, 25. фебруар 2018.

Данас је у рад пуштена нова линија градског превоза 506. Линијом се саобраћа мини-бус, који вози од новоизграђене окретнице у улици Александра Војиновића у насељу Патин мајдан, до окретнице аутобуса 94 у улици Едварда Грига.
Пуштању у рад нове линије присуствовали су заменик градоначелника Андреја Младеновић, државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, члан Градског већа Раденко Дурковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић и градски секретар за јавни превоз Угљеша Митровић.
Нова линија је уведена на иницијативу Градске општине Раковица која је примила молбе становника дела Ресника под називом Патин мајдан. Грађани су захтевали да се њихов изоловани део насеља повеже са остатком Ресника, а на тај начин и са остатком Раковице и Београда.
Нова линија 506 повезује насеље Патин мајдан са другим линијама градског превоза, са домом здравља у Реснику, пијацом, школом, вртићем и осталим садржајима. Осим становника Раковице, нову линију ће користити и становници Вождовца који живе у делу насеља Патин мајдан који припада тој београдској општини.
За потребе пуштања нове линије у рад, Градска општина Раковица је сопственим средствима финансирала асфалтирање и проширење дела улице Александра Војиновића у дужини од 1.100 метара. Осим тога изграђена је и нова окретница за мини-бус који ће се саобраћати овом линијом. ЈКП „Београд пут“ је на деловима трасе поставило еластичне одбојне ограде и одговарајућу вертикалну сигнализацију.
Након што су испуњени неопходни услови (асфалтирање, проширење улице, изградња окретнице, постављање ограде, сигнализација), нова линија је могла да буде пуштена у рад.
Осим окретнице у Патин мајдану и у улици Едварда Грига, линија ће имати још десет стајалишта. Средња дужина нове линије је 3.303 метара.
Од почетне станице у Патин мајдану у смеру ка окретници у улици Едварда Грига, линија ће имати следећа стајалишта: Патин мајдан (окретница), Трећа нова, Делови, Ресник (железничка пруга), ФК Ресник, Александра Војиновића, 13. октобра, Каменац, Едварда Грига (улаз), Здравствена станица Ресник, Едварда Грига (окретница).