Општина Раковица обележила међународни дан особа са инвалидитетом

понедељак, 3. децембар 2012.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележен у Раковици низом акција. На иницијативу руководиоца Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју у Борској улици, Мирјане Билбије, Председник градске општине Раковица Милосав Миличковић, лично је обезбедио двоја колица центру.

Председник Миличковић је обрадовао и нашу суграђанку врхунску атлетичарку Душанку Станковић новим помагалом. Нова колица добио је мали Јакша (14), корисник дневног боравка, за децу узраста старијих од десет година, који је заједно са својим другарима провео угодно поподне у друштву председника, играјући шах. Сусрет је завршен ремијем.

„Општина Раковица прикључила се обележавањем Међународног дана особа са инвалидитетом низом конкретних акција којим смо желели да искажемо бригу. Задовољство ми је да уручим поклон и да им кажем да ћемо наставити да излазимо у сусрет њиховим потребама и у наредном периоду. Желимо да скренемо пажњу свима у јавности на лош положај особа, пре свега деце са инвалидитетом у нашем друштву. Неопходно је да свакодневно радимо на подизању свести наших суграђана о неопходности укључивања лица са посебним потребама у свим аспектима друштвеног живота.“ – рекао је Миличковић.

Председник Општине Раковица посетио је и суграђанку Душанку Станковић која има трајну повреду кичменог стуба и инвалид је прве категорије. Душанка се недавно обратила Општини Раковици за помоћ, а председник Милосав Миличковић успео је и да за ову мајку троје деце и баку двоје унучади обезбеди колица.

„Душанка је једна храбра жена, мајка и бака, и активни је спортиста, освајач низа медаља. Ова жена је и поред свих околности, постигла толико у животу и да би сви требало да јој позавиде. Чим сам добио њен позив за помоћ, одмах сам покренуо набавку колица. Надам се да смо бар мало овим поклоном олакшали Душанки и њеној породици“, навео је Миличковић.

„Стара колица су мој муж и син поправљали на свака два месеца, срећна сам што ће ми нова колица обезбедити несметано кретање“ – рекла је Душанка Станковић