РУКОМЕТИЈАДА 2018.

субота, 6. октобар 2018.

У организацији Градске општине Раковица данас је одржана традиционална спортска манифестација под називом „Рукометијада“, којом се у наставку манифестације „Дани Раковице“ обележава 14. октобар Дан општине.

Шеста раковичка рукометијада је одржана у Спортском центру „Раковица“ и окупила је ученике петих разреда основних школа Раковице. Манифестацију је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, док су отварању манифестације присуствовали члан Градског већа Филип Марјановић, чланови Општинског већа Снежана Предојевић, Новица Барјактаровић, Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић и Милош Симић, као и помоћници председника ГО Раковица Бојан Богдановић и Мирјана Гутеша.

Ове године на „Рукометијади“ најбоља је била екипа Основне школе „Иво Андрић“, друго место припало је ученицима ОШ „Коста Абрашевић“, док је треће место освојила ОШ „Ђура Јакшић“.
Награде, медаље и захвалнице учесницима и победницима уручили су члан Градског већа Филип Марјановић (награда за освојено I место) и чланови Општинског већа Томислав Пантелић и Дарко Игњатовић (награде за освојено II и III место). Такође су проглашени најбољи голман“ и најбољи играч на турниру, а њима су награде уручили чланови Општинског већа Новица Барјактаровић и Милош Симић.

Рукометијада је само једна од манифестација које се организују у склопу обележавања Дана општине Раковица. Уочи обележавања Дана општине организован је велики број културних и спортских манифестација који ће се завршити Свечаном академијом на сам Дан општине 14. октобра.