ОДРЖАНЕ ЧЕТВРТЕ ДЕЧЈЕ „ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“

петак, 12. октобар 2018.

У Спортском центру Раковица одржане су четврте „Дечје игре без граница“. Ова спортска манифестација окупила је ученике основних школа Раковице, а организује се у склопу обележавања Дана општине Раковица.

Манифестацију је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић који је пожелео младим такмичарима да се пре свега добро забаве и да победи најбољи. Манифестацији су присуствовали члан Градског већа Филип Марјановић, чланови Општинског већа Снежана Предојевић, Томислав Пантелић, Дарко Игњатовић, Новица Барјактаровић, Милош Симић и Зоран Миленковић, помоћници председника Мирјана Гутеша и Бојан Богдановић, заменик заштитника грађана Дарко Јевтић.

Ученици осам раковичких основних школа такмичили су се у различитим спортским играма које су за њих посебно осмишљене. Учесници такмичења су претходно победили на школским такмичењима које су организоване у свакој раковичкој основној школи.

На Дечјим играма без граница тријумфовали су ученици Основне школе „Коста Абрашевић“, друго место освојила је ОШ“ Франце Прешерн“, док је треће место припало ОШ „Ђура Јакшић“.

Награде најбољима су уручили члан Градског већа Филип Марјановић, члан Општинског већа Милош Симић и заменик заштитника грађана Дарко Јевтић. Представницима раковичких основних школа уручени су овом приликом комплети лопти за различите спортове (фудбал, рукомет, одбојку и кошарку).

У оквиру манифестације пре такмичарског дела представници Џудо клуба Раковица су репрезентовали основне технике џудоа, а на одушевљење малишана гости су били Жарко Ћулум, носилац златне медаље на Медитеранским играма и Александар Кукољ Европски првак у џудоу.