КОНКУРС ЗА ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ

уторак, 12. фебруар 2019.

Центар за културу и образовање Раковица под покровитељством Градске општине Раковица расписује конкурс за ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И САТИРЕ, Раковица 2019, у дисциплинама: карикатура, сатирична песма, сатирична прича, афоризам.
Конкурс је отворен до 5. марта 2019. године.
Право учешћа имају сви који цртају (сликају) карикатуре или на српском језику пишу афоризме, кратке сатиричне приче и сатиричне песме. Слободна техника и тема. Неће се разматрати радови који на верској, националној, политичој основи, изражавају мржњу, вређање, нетрпељивост, или на други начин омаловажавају личности и организације. Кандидати могу конкурисати у појединачној или у више дисциплина. Радови се не враћају аутору.
ДИСЦИПЛИНЕ И ПРОПОЗИЦИЈЕ:
– Карикатура
(до три карикатуре, не мањег формата од А4 и не већег од А3, у оригиналу или JPEG фајл у резолуцији до 1 МВ)
– Сатирична песма, сатирична прича, афоризам
(кандидати достављају: по једну песму, кратку причу, 5-10 афоризама;
текст: фонт 12, Times New Roman; проред 1,5; поравнање justily, сваки појединачни рад: сатирична песма, или кратка сатирична прича, не може имати више од две странице текста, а сви афоризми не могу имати више од странице текста).
ПОХВАЛЕ И НАГРАДЕ: У свакој од четири дисциплине: карикатура, сатирична песма, кратка сатирична прича и афоризам, жири ће изабрати до пет радова за похвале, и радове за награде за треће, друго и прво место. Похваљени и награђени кандидати поред признања добијају и поклон књигу. Остали кандидати добијају захвалницу за учешће.
ДОСТАВЉАЊЕ РАДОВА: Радови се достављају под шифром. Радови се могу доставити одштампани или у електронској форми. Ако се радови достављају одштампани посебно уз рад послати решење шифре, које треба да садржи: име и презиме аутора, адресу стана, број телефона и e-mail адресу. Одштампани радови се достављају у једном примерку на адресу:
Центар за културу и образовање Раковица, 11090 Раковица, Ул. Мишка Крањца 7, са назнаком: За конкурс хумора и сатире. Ако се радови достављају електронски, на крају сваког текста навести решење шифре и послати их на е-mail: kcrakovica.milan@gmail.com. Контакт телефон: 011/3581-936 (радним даном од 09,00-17,00 часова). Потпуније информације на сајту: www.ckorakovica.com