ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

четвртак, 21. март 2019.

У великој сали Градске општине Раковица одржана је 21. седница Скупштине Градске општине Раковица, на којој су одборници расправљали о седамнаест тачака дневног реда.

На седници је усвојен предлог Одлуке о престанку мандата одборника мр. Милосава Миличковића (листа СНС-Александар Вучић-Србија побеђује), и одборнице Милице Маринковић, листа (Доста је било-Саша Радуловић). Усвојен предлог одлуке о потврђивању мандата одборника Милоша Стојковића, (листа СНС-Александар Вучић-Србија побеђује) и одборника Мирка Томовића, (листа Доста је било-Саша Радуловић). Након усвајања Одлуке о престанку мандата и предлога Одлуке о потврђивању мандата нових одборника, председник Скупштине је обавестио присутне одборнике да је нови шеф посланичке групе листе одборника СНС Наташа Николић.

У даљем раду су усвојени предлог за промену Статута Градске општине Раковица, као и предлог закључка о приступању промени Статута, у вези са тим основано је Радно тело које ће радити на промени Статута ГО Раковице. Већином гласова усвојен је предлог Решења о измени Решења о оснивању сталних и повремених тела Скупштине ГО Раковица

Такође, на седници је донето решење о именовању Маријане Бутулије за директора Центра за културу и образовање Раковица, док је усвојен и предлог Решења о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације на територији ГО Раковица.

На седници су усвојени извештаји о раду председника Градске општине Раковица за 2018. годину, као и извештаји о раду Већа ГО Раковица, Управе ГО Раковица, Општинског правобранилаштва, заменика заштитника грађана, заштитника грађана за националне мањине, Центра за културу и образовање ГО Раковица и Штаба за ванредне ситуације ГО Раковица за 2018. годину.

Осим тога усвојен и и план рада Штаба за ванредне ситуације ГО Раковица за 2019. годину.