НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ РАКОВИЦЕ

четвртак, 21. март 2019.

Градска општина Раковица наградила је вечерас најбоље ученике. На свечаности уприличеној у хотелу „Балашевић“, награде су уручене ученицима основних и средњих школа Раковице који су освајали признања на градским, републичким и међународним такмичењима.

Награде је добило укупно 97 ученика основних и средњих школа Раковице. Осим тога, директори раковичких школа и ментори који су радили са награђиваним ученицима добили су захвалнице.

Домаћин свечаности, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, честитао је најбољим ученицима, њиховим наставницима и менторима на оствареним резултатима. Коцић је рекао и да је Општина Раковица организовала дружење како би се макар мало одужила на свему што су најбољи раковички ученици учинили у претходном периоду.

Најбољим ученицима и менторима награде и захвалнице су делили председник Градске општине Раковица Владан Коцић и заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић. Испред Градске општине Раковица догађају су присуствовали и чланови Општинског већа Снежана Предојевић и Зоран Миленковић, помоћник предсeдника Бојан Богдановић и заменица председника Скупштине ГО Раковица Ксенија Миланковић.

Награде су се састојале од ваучера, које је добило седморо ученика који су освајали награде на међународним такмичењима, 19 ученика је добило награде за прво место освојено на републичким такмичењима, 14 ученика је награђено за друго место на републичким такмичењима, 15 ученика је добило награде за освојено треће место на републичким такмичењима, док је 42 ученика добило награде због остварених резултата на градским такмичењима.

За више од 250 званица уприличен је и пригодан културно-забавни програм у оквиру којег су наступе имали Гудачки квартет „Пандора“, Плесна школа „Давидов“, уз које су на подијуму плесали и играли раковички ученици. Елена Мајсторовић, ученица Основне школе „Никола Тесла“, рецитовала песму коју је сама написала „Срце у Мостару“, са којом је учествовала на манифестацији „Шантићеви дани“.

Председник Актива директора раковичких основних школа Станислав Стевуљевић захвалио се Градској општини Раковица на сарадњи а деци је пожелео успех. У име награђених ученика, званицама се обратила ученица Анђела Нешић.

Вече се завршило плесом раковичких ученика.