ПРИЈЕМ РАКОВИЧКИХ ТЕКВОНДИСТА

среда, 27. март 2019.

Такмичари Теквондо клуба „Видиковац“, који су на Првенству Србије у формама постали екипни шампиони државе били су данас гости Градске општине Раковица. Раковичке шампионе је примио председник Градске општине Раковица Владан Коцић који им је честитао на великом успеху. Испред Градске општине Раковица пријему теквондиста је присуствовао и члан Општинског већа Милош Симић.

Председник Коцић је рекао да је Градска општина Раковица поносна на велики успех теквондиста са Видиковца, који не само да су врхунски спортисти већ одлични ђаци и навео је да се Општина трудити да у складу са могућностима помогне.

Тренери клуба Игор и Марија Лукић рекли су да су такмичари ТК „Видиковац“ прошле године били пети на државном првенству а да су ове године циљали да буду макар трећи. Освајањем првог места они су превазишли сопствена очекивања.

Такође, навели су да у ТК „Видиковац“ акценат стављају на бављење спортом и да се не форсирају такмичења, али да је освајање првог места на државном првенству доказ да се са младим теквондистима добро ради. Они су подсетили да је једна од најбољих српских теквондискиња, Тијана Богдановић који је на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године освојила сребрну медаљу, поникла управо у ТК „Видиковац“.

Малишани који се такмиче у овом клубу и који су заслужни за освајање првог места истакли су да су веома срећни што су имали прилику да посете Градску општину Раковица и захвалили су се председнику Коцићу на гостопримству.

На првенству Србије у формама, одржаном у Београду 23. марта 2019. године, Теквондо клуб „Видиковац“ постао је екипни шампион Србије у А класи у конкуренцији 18 најбољих клубова. Клуб је представљало 14 такмичара у А класи и пет такмичара у Б класи. Освојено је 15 златних, 11 сребрних и пет бронзаних медаља.