БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА НА ПРВОМ МЕСТУ

петак, 29. март 2019.

Данас је у потходнику код Железничке станице у Реснику пуштен у рад видео-надзор. Постављени видео надзор обишли су државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић и начелник Полицијске станице Раковица Горан Милинковић.

Седам камера снимаће потходник и простор око потходника, а читав видео надзор повезан је са Полицијском станицом Раковица захваљујући чему ће припадници полиције моћи брзо да реагују у случају нарушавања безбедности на овој локацији. Осим тога постављено је и осветљење на излазу из потходника у улици Љубише Јеленковића, што ће заједно са видео-надзором допринети повећању безбедности великог број грађана који свакодневно користе потходник.

Постављање видео надзора обећано је грађанима у септембру прошле године када је потходник изграђен у склопу реконструкције пруге Распутница Г-Раковица-Ресник у дужини од 7,5 километара. Тада је и комплетно реконструисана Железничка станица Ресник у оквиру које је изграђен потходник. Потходник је изграђен испод девет колосека код Железничке станице Ресник и повезује улице Александра Војиновића и Љубише Јеленковића. Изградњом потходника обезбеђено је безбедно кретање за грађане више од 500 домаћинстава насеља Љубиша Јеленковић, којима је до тада прелазак преко девет железничких колосека била једина веза са остатком Раковице и Београда.

Пуштању у рад постављеног видео надзора присуствовали су и народне посланице Душица Стојковић и Вера Јовановић. члан Већа града Београда Филип Марјановић, чланови Већа ГО Раковице Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић, Новица Барјактаровић, Милош Симић и Небојша Ивановић, као и заменик заштитника грађана Дарко Јевтић и заменик заштитника грађана за националне мањине Бранислав Живковић. Након обиласка потходника државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Владан Коцић су разговарали са присутним грађанима о проблемима у насељу и иницијативама да се ти проблеми реше.