ТРИБИНА „ПЛАНИРАЊЕ И СПРОВОЂЕЊЕ ПРОГРАМА РАЗВОЈА СПОРТА“

среда, 3. април 2019.

У великој сали Градске општине Раковица одржана је трибина под називом „Планирање и спровођење програма развоја спорта у ЈЛС“, која је организована у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда. На трибини је представљен Програм развоја спорта града Београда за период од 2019. године до 2029. године.

О Програму развоја спорта говорили су Весна Зирић из Секретаријата за спорт и омладину града Београда, Маја Кнежевић Ромчевић представник Сталне конференције градова и општина, Драган Томашевић, председник Спортског савеза Београда и Проф. др Душан Митић са Факултета за спорт и физичко васпитање у Београду.

Учеснике трибине испред Градске општине Раковица поздравио је председник Владан Коцић, који је нагласио да је Раковица општина са великим бројем спортских клубова, која активно ради на промоцији спорта и здравих стилова живота код младих, заинтересована за заједничко планирање будућих активности.

Гости трибине који су активно учествовали у дискусији били су у име градске Управе Београда члан Градског већа Филип Марјановић, представници Секретаријата за спорт и омладину града Београда, Спортског савеза Београда, чланови Радне групе за израду Програма развоја спорта града Београда за период од 2019.-2029. године Нина Пековић Савић из Спортског савеза Београда, Сања Чедић из Секретаријата за спорт, Младен Кецман потпредседник Спортског савеза Београда.

На трибини је било речи о досасашњим искуствима других локалних самоуправа, као и искуствима Општине Раковица, разматрани су проблеми и потешкоће, као и и начини да се они преброде и да се заједно учествује у припреми Програма развоја спорта за период 2019-2029. као и јачање капацитета градских општина, територијалних савеза и спортских клубова.

Трибини која је осмишљена као интерактиван разговор, такође су учествовали чланови Већа ГО Раковица Милош Симић, Новица Барјактаровић и Радомир Богдановић, чланови Комисије за спортске програме, лица задужена за обављање послова у области спорта у ГО Раковица, као и представници територијалног општинског савеза, координатор за школски спорт и представници спортских клубова, удружења, Спортског Савеза Раковице.