У уторак 19. фебруара 2019. године начелник Регионалног центра Министарства одбране Београд, пуковник Стојчић Драган, реализовао је састанак са директорима средњих школа које се налазе на територији Градске општине Раковица. Састанак је реализован у просторијама Градске општине Раковица, а у организацији председника Градске општине Раковица Владана Коцића. Из Секретаријата за обрзовање и дечију заштиту Градске управе Града Београда састанку је присуствовао Стојановић Саша. Састанак је одржан ради дефинисања начина реализације тема из области одбране земље у завршним разредима средњих школа. Основ за реализацију активности је одредба члана 79а Закона о војној, радној и материјалној обавези где су ученици средњих школа дефинисани као категорија грађана која се стицањем практичних знања и вештина кроз систем образовања и васпитања обучава за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања, Иницијатива Министарства одбране за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије и Акт министра просвете упућен директорима средњих школа. Учесници састанка су позитивно прихватили иницијативу инистарства одбране да се после 27 година у школски систем Републике Србије врате садржаји из области одбране земље.

Насловна » У уторак 19. фебруара 2019. године начелник Регионалног центра Министарства одбране Београд, пуковник Стојчић Драган, реализовао је састанак са директорима средњих школа које се налазе на територији Градске општине Раковица. Састанак је реализован у просторијама Градске општине Раковица, а у организацији председника Градске општине Раковица Владана Коцића. Из Секретаријата за обрзовање и дечију заштиту Градске управе Града Београда састанку је присуствовао Стојановић Саша. Састанак је одржан ради дефинисања начина реализације тема из области одбране земље у завршним разредима средњих школа. Основ за реализацију активности је одредба члана 79а Закона о војној, радној и материјалној обавези где су ученици средњих школа дефинисани као категорија грађана која се стицањем практичних знања и вештина кроз систем образовања и васпитања обучава за потребе одбране земље у условима ванредног и ратног стања, Иницијатива Министарства одбране за увођење садржаја обуке у школски систем Републике Србије и Акт министра просвете упућен директорима средњих школа. Учесници састанка су позитивно прихватили иницијативу инистарства одбране да се после 27 година у школски систем Републике Србије врате садржаји из области одбране земље.
петак, 1. фебруар 2019.

Данас је одржан родитељски састанак поводом покретања бесплатних садржаја у Центру за културу и образовање Раковица. Покренуте су школе за припрему мале матуре, школе за припрему из математике за упис на факултете, као и креативне радионице и психолошка саветовалишта. Присутне је испред Градске општине Раковица, која је покровитељ бесплатних програма, поздравио председник Владан Коцић. Испред Центра за културу и образовање Раковица, који је организовао бесплатне садржаје, присутне је поздравила директора Маријана Бутулија. Састанку су присуствовали и представници Градске општине Раковица, као и други уважени гости, људи успешни у свом послу, који су најбољи пример важности праве и правовремене професионалне оријентације и одабира школе попут професора Рударско-геолошког факултета Драгомана Рабреновића, примаријуса доктора Горана Васића и Наташе Николић општинске и градске одборница. На крају су се у име предавача, присутнима обратили госпођа Наташа Симић, психолог и господин Витомир Радосављевић, професор математике. Градска општина Раковица и Центар за културу и образовање Раковица покренули су бесплатну припрему за малу матуру за коју се пријавило око 200 деце. Припремна настава за полагање мале матуре, из српског језика и из математике одржаваће се од 2. фебруара до 2. јуна, сваке суботе и недеље, од 12 до 19.30 часова, у учионицама на спрату Центра за културу и образовање Раковица. Током наставе организоваће се периодично и тест евалуације знања, у који ће родитељи имати увид. На припремну наставу за упис на факултете се пријавило 20 полазника. Часови ће се одржавати недељом од 8,30 до 12 часова, за две групе будућих студената. Поред припремне наставе за полагање мале матуре и упис на факултете, организоване су и бесплатне психолошке радионице. Укупно ће се одржати шест интерних и шест екстерних психолошких радионица, Екстерне промо психолошке радионице ће се одржати у марту, у основним школама Раковице. Током априла ће се одржавати психолошке радионице у Центру за културу и образовање Раковица. Током зимског распуста у фебруару, организоване су и две бесплатне креативне радионице (ликовна радионица и креативна радионица за израду накита). На креативне радионице се пријавило 30 деце. Радионица за израду накита ће се одржавати сваке суботе од 10 до12 часова, док ће се ликовне радионице одржавати сваке недеље у фебруару, у периоду од 10 до12 часова.