Награђени џудисти „Рекорда“

петак, 21. децембар 2012.

Нови екипни шампиони државе, џудисти клуба „Рекорд“, били су гости Општине Раковица која их је, за импресивне резултате остварене у овом спорту, наградила са 200.000 динара

Награду џудистима „Рекорда“, који су прошле недеље освојили десети наслов државног првака, уручио је председник Општине Раковица Милосав Миличковић

„Џудисти „Рекорда“ су врхунски спортисти, али пре свега добри момци, и прави су понос Раковице. Општина је их је и раније награђивала за сјајне резултате, а тако ће чинити и убудуће. Пошто сам и сам спортиста, носилац црног појаса у каратеу, знам колико је тежак пут до успеха. Да би неко био успешан џудиста, потребна је челична воља, дисциплина и велико пожртвовање. Исти квалитети су неопходни да се успе и у животу. Ови момци су оличење тих врлина, а надамо се да су већ сада узор многима“, рекао је Миличковић.

Директор Џудо клуба „Рекорд“ Срећко Мрваељвић захвалио се председнику Миличковићу на урученој награди.

„После дуго година коначно неко мисли и на нас. Ранијих година нисмо имали ни пријем у Општини, а сада се наш рад цени, на чему сам председнику Миличковићу посебно захвалан. Имам генерацију момака који равномерно могу да се такмиче са свима у Европи. Драго ми је да је њихов труд награђен“, рекао је Мрваљевић.

Прошле суботе Џудо клуб „Рекорд“ из Раковице освојио је десету јубиларну титулу шампиона државе. Доминацију у овом спорту џудисти „Рекорда“ потврдили су у плеј-офу Првенства државе које је 15. децембра одржано у Спортском центру „Шумице“.

Више од 4.000 гледалаца тог дана уживало је у сјајним борбама у којима су такмичари „Рекорда“ редом рушили противнике из Црвене звезде и дотадашњег шампиона ОЏК „Београда“. Новом титулом у џудоу, овај клуб из Раковице само је потврдио доминацију у овом спорту у Србији и региону.