ОДРЖАН ДЕЧЈИ УСКРШЊИ БАЗАР У РАКОВИЦИ

четвртак, 18. април 2019.

Уочи најрадоснијег хришћанског празника, Ускрса, Градска општина Раковица je пети пут организовала традиционалну манифестацију „Дечји ускршњи базар“. Велики број малишана, на платоу код „Мекдоналдса“ на Видиковцу имало је прилике да од вероучитеља научи нешто о Ускрсу и важности фарбања јаја.

У креативним радионицама ученици од првог до четвртог разреда раковичких основних школа, као и малишани који су дошли са родитељима, учили су како се осликавају јаја, док су правили и друге ускршње украсе. И ове године фарбана су велика гипсана јаја, која ће по завршетку манифестације бити изложена у Градској општини Раковица. Малишани су у веселој атмосфери уживали и у многим креативним такмичењима, играма и плесовима који су специјално за њих осмишљени. Посебна посластица за малишане било је такмичење у тражењу ускршњих јаја и слаткиша који су били сакривени у слами. Малишани који су побеђивали у играма добијали су награде, док су сви раковички ученици добили слаткише.

Манифестацију је обишао и председник Градске општине Раковица Владан Коцић, чланови Већа ГО Раковица Снежана Предојевић, Небојша Ивановић и Зоран Миленковић, као и помоћник председника Бојан Богдановић.