РЕШЕН ЈОШ ЈЕДАН ПРОБЛЕМ ГРАЂАНА

среда, 24. април 2019.

Збор грађана одржан је данас у Булевару патријарха Павла са станарима који живе у зградама које је на коришћење дао Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије. Збору грађана су присуствовали државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић и Петар Анђић из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.
Тема збора грађана било је дугорочно решавање проблема са становањем која имају избегла лица у становима у којима живе.
Државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић рекао је да је захваљујући ангажовању Градске општине Раковица и у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и другим државним органима пронађено је решење где ће сви станари ускоро имати прилику да потпишу уговоре о закупу станова.
По истеку уговора о закупу станари тих зграда имаће прилику да по повољним ценама откупе стамбене јединице у којима живе. Они који из било ког разлога не желе да откупе стан имаће право и даље да продужавају закуп стамбених јединица.
Испред Градске општине Раковица састанку са грађанима присуствовали су и председник Скупштине ГО Раковица Цвијетин Ђукановић, члан Општинског већа Новица Барјактаровић и заштитник грађана за националне мањине Бранислав Живковић.