„ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” И НА МИЉАКОВЦУ

четвртак, 23. мај 2019.

Друга Тројка из блока на Миљаковцу – тројкама за боље сутра деветочлане породице Василијевић из Раковице.

Хуманитарна организација Срби за Србе у суботу 25. маја од 17 часова на теренима код Извора на Миљаковцу  по други пут у Раковици организује „Тројку из блока“, највећи спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки који се ове године одржава. Учешће на турниру је, као и до сада, симболично и износи 300 динара.
Ово традиционално такмичење које подржава Градска општина Раковица организује организација „Срби за Србе“, а све са циљем да се помогне онима који немају.

На овогодишњем турниру присуствоваће и специјални гости, познати репер Шкабо из групе Београдски синдикат, ди-џеј Kobazz, као и гости изненађења.

Породица којој ће кроз овај пројекат, бити обезбеђена помоћ, броји девет чланова од чега чак седморо деце – Василије (12 година), Магдалина (11), Ђорђе (9), Андреј (8), Арсеније (7), Јулија (5) и Давид. Пошто је мајка Јелена трудна, породица ће се ускоро проширити и добити још једног члана. Василијевићима је неопходна помоћ за израду потпорног зида, куповину домаћих животиња, као и за постављање ограде око дворишта. Оваква донација породици ће решити већи део проблема и омогућити сигурнију и светлију будућност.

На веома успешној Тројци из блока која је одржана прошле године на Миљаковцу, учествовало је 148 шутера, који су, уз помоћ донатора, скупили укупно 419.198 динара, а помоћ је отишла у руке шесточланој породици Иличић из Рипња.

Организатори овогодишњег турнира очекују да ће прошлогодишњи број учесника бити надмашен па позивају још једанпут све заинтересоване да се прикључе акцији и дају свој допринос у борби за боље сутра породице Василијевић.