БУДИ ПАЖЉИВ И СНАЛАЖЉИВ

петак, 24. мај 2019.

Градска општина Раковица у сарадњи са Центром за културу и образовање Раковица организовала је четврти пут заредом, манифестацију под називом ,,БУДИ ПАЖЉИВ И СНАЛАЖЉИВ“. Главни циљ ове манифестације је унапређење саобраћајног васпитања и образовања, са циљем стицања знања и навика ученика основних школа неопходних за безбедно учешће у саобраћају. Традиционално Градска општина Раковица припремила је поклоне за све основне школе: бицикле.

Како бисмо унапредили комуникацију са децом, на ову тему, имајући у виду да деца лакше и трајније усвајају знања која су представљена кроз игру и на забаван и маштовит начин, ове године на сцени Центра за културу и образовање Раковица, постављена је представа „Здравкина лекција о саобраћају“, драмски текст за децу, едукативног карактера, драматуршкиње Саре Радојковић.

Ова едукативна представа на вешт и креативан начин подстиче децу да уче и памте саобраћајна правила. У периоду 20 – 24.маја, током седам приказивања, представу је погледало преко 1500 ученика из свих основних школа у Раковици.