„ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” НА МИЉАКОВЦУ

субота, 25. мај 2019.

На кошаркашком терену у насељу Миљаковачки извори одржана је спортско-хуманитарна манифестација „Тројка из блока“. Манифестацију је организовала организација „Срби за Србе“ уз помоћ Градске општине Раковица. Сви учесници уплатили су по 300 динара како би се такмичили у брзом шутирању тројки или шутирању са пола терена, а средства су намењена за помоћ деветочланој породици Василијевић, која има седморо деце.

Манифестацију је шутом за три поена отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заједно са организаторима турнира Петром Вуковићем и Борисом Јовичићем.

Ову хуманитарну акцију подржао је рекордан број људи, међу којима је био велики број запослених у Градској општини Раковица. У брзом шутирању тројки такмичило се више од 150 учесника. Новац у хуманитарне сврхе уплаћивале су друштвено одговорне фирме и анонимни донатори из Раковице. Специјални гости овогодишње акције били су познати београдски репер Шкабо из групе „Београдски синдикат“ и ди-џеј „Kobazz“.

Укупно је сакупљено око 450.000 динара. Овогодишња акција „Тројка из блока“ премашила је прошлогодишњу која је одржана на Видиковцу и по броју учесника и по прикупљеним средствима.

Сва средства ће бити донирана деветочланој породици Василијевић из Раковице. Они ће та средства утрошити у изградњу потпорног зида, куповину домаћих животиња и постављање ограде око дворишта, чиме ће решити један део проблема.

Испред Градске општине Раковица, осим председника, такмичењу су присуствовали председник Скупштине ГО Раковица Цвијетин Ђукановичћ, чланови Општинског већа Новица Барјактаровић, Дарко Игњатовић, Небојша Ивановић и Милош Симић, помоћници председника Мирјана Гутеша и Бојан Богдановић, заштитник грађана за националне мањине ГО Раковица Бранислав Живковић, заменик заштитника грађана за националне мањине Дарко Јевтић, као и одборница из Раковице у Скупштини града Београда Наташа Николић и градски већник Филип Марјановић, од којих су многи узели учешће у такмичењу.