РАКОВИЦА УЗЕЛА УЧЕШЋЕ У МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАН ИЗАЗОВА 2019“

среда, 29. мај 2019.

У организацији Асоцијације спорт за све Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије Градска општина Раковица је узела учешће у спортско-рекреативној манифестацији „Дан изазова 2019“, која се одржава под слоганом „Вратите своје улице… Вратите своју будућност!“

Градска општина Раковица и Спортски савез општине Раковица, ове године су узели учешће Дану ИЗАЗОВА. Сва спортска удружења, основне и средње школе са територије Општине Раковица, као и Предшколска установа са својим подручним оделењима су узеле учешћа у овој манифестацији, као и заинтересовани грађани.

Више стотина учесника ове манифестације су у свом петнаестоминутном вежбању учествовали у глобалној промоцији физичке активности и здравог стила живљења.

Дан Изазова (Challenge Day) је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира TAFISA – Међународна Асоцијација за Спорт за све. За Дан Изазова је резервисана последња среда месеца маја, а ова планетарна акција се организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус и сл.