ОПШТИНА УЗ ФУДБАЛСКИ КЛУБ „РАКОВИЦА“

субота, 31. август 2019.

Председник Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ Милосав Миличковић, са сарадницима, посетио је данас Фудбалски клуб „Раковица“. Заједно са Миличковићем били су председник Општине Раковица Владан Коцић,, народна посланица из Раковице Душица Стојковић, директор ЈП „Пословни центар Раковица“ Милош Петровић, члан Градског већа задужен за спорт Филип Марјановић и чланови Већа ГО Раковица Новица Барјактаровић и Милош Симић.

На стадиону овог фудбалског клуба они су пратили утакмицу другог кола Прве београдске лиге између ФК „Раковица“ и ПКБ „Ковилово“.

Пре почетка утакмице Миличковић је разговарао са председником ФК „Раковица“ Игором Дејановићем и тренером екипе Дејаном Стевановићем.

Миличковић је у разговору нагласио да је Фудбалски клуб Раковица важан спортски колектив за нашу општину и да ће Градска општина Раковица пружити сву неопходну помоћ како би он што боље функционисао. Миличковић је рекао да је посебно важно да 130 фудбалера који играју у млађим категоријама клуба имају неопходне услове за тренинг, али и да се изађе у сусрет деци чије су породице лошијег материјалног стања, како би могли бесплатно да тренирају.

Председник Дејановић и тренер Стевановић су се захвалили Миличковићу и Градској општини Раковица на помоћи коју су до сада пружили клубу.

Фудбалски клуб Раковица основан је 1937. године, а до скоро је носио назив „ИМР“. Прва екипа такмичи се у групи А Прве београдске лиге. У клубу тренира 130 деце у свим омладинским категоријама, док игра и 30 ветерана.

За клуб је везано десет школица спорта, а годишње кроз додатне школе фудбала прође између 500 и 600 деце.

Фудбалски клуб Раковица је домаћин великог броја дечких фудбалских турнира попут најмасовнијег такмичења „Фер плеј лига шампиона“ и „Ликс опен“ где учествују деца са сметњама у развоју.

Две и по године тренер Фудалског клуба „Раковица“ био је некадашњи играч Партизана и репрезентативац Србије Алберт Нађ.