СПОРТСКИ ЦЕНТАР РАКОВИЦА СИЈА НОВИМ СЈАЈЕМ

субота, 31. август 2019.

У Спортском центру Раковица завршени су радови на реконструкцији објекта који је сада засијао пуним сјајем.

На објекту Спортског центра Раковице реконструисано је пет свлачионица које су обновљене по најсавременијим стандардима и које дају додатни комфор корисницима. У свлачионицама су потпуно обновљени и тушеви и мокри чворови.

На објекту је обновљена и кровна конструкција површине 1.400 метара квадратних. У хали овог објекта постављен је и нови паркет површине 1.100 квадратних метара који је лакиран и на којем су исцртане линије за рукомет, кошарку и друге спортове.

Осим тога, постављени су нове клупе и голови за рукомет, док је у плану постављање нових електронских кошаркашких конструкција.

У претходном периоду на објекту Спортског центра постављена је нова изолација, чиме је побољшана енергетска ефикасност објекта, што је допринело уштеди новца за грејање, док је већ реконструисан део свлачионица.

Захваљујући изведеним радовима објекат Спортског центра Раковица побољшао је услове за осам спортских клубова који тренирају у Центру, као и за велики број појединаца и екипа који закупљују термине. Такође, објекат Спортског центра Раковица који је већ сада домаћин великог броја међународних турнира, има услове да у будућности организује још већи број домаћих и међународних турнира.

У наредном периоду планирано је да се прошири теретана као и да се реконструише сала за борилачке спортове, чиме ће Спортски центар Раковица додатно проширити своје капацитете.

Реконструисани спортски центар данас су обишли председник Надзорног одбора Јавног предузећа „Пословни центар Раковица“ Милосав Миличковић, председник Општине Раковица Владан Коцић,, народна посланица из Раковице Душица Стојковић, директор ЈП „Пословни центар Раковица“ Милош Петровић, члан Градског већа задужен за спорт Филип Марјановић и чланови Већа ГО Раковица Новица Барјактаровић и Милош Симић.