ДОБРОДОШЛИЦА РАКОВИЧКИМ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

понедељак, 2. септембар 2019.

У свим раковичким основним школама данас је свечано обележен почетак нове школске године. По први пут у школске клупе раковичких школа село је око 1.190 првака. Према досадашњим подацима Раковица ће ове године имати око 4 одељења више у односну на прошлу годину.

Све основне школе на територији општине спремиле су свечани пријем за нове школарце. Директри школа су пожелели добродошлицу новој генерацији ђака првака, док су њихови другари из старијих разреда уз помоћ учитеља спремили забавни програм. Радосни и збуњени првачићи су хитали у сусрет својим учитељицама и новим другарима.

Испред Градске општине Раковица ђаке прваке свечано су дочекали функционери општине Раковица. Председник ГО Владан Коцић је пожелео добродошлицу и срећан почетак школе ђацима првацима у ОШ „Коста Абрашевић“. Обраћајући се раздраганим малишанима председник Коцић им је пожелео срећу у даљем школовању и да буду добри ђаци.

Ђаке прваке су у свим школама дочекали функционери Градске општине Раковица: председник Скупштине Цвијетин Ђукановић, чланови већа Снежана Предојевић, Томислав Пантелић, Дарко Игњатовић, Милош Симић, Новица Барјактаровић, Небојша Ивановић, помоћници председника Мирјана Гутеша и Бојан Богдановић и заштитник грађана за националне мањине Бранислав Живковић.

Након свечане приредбе нашим првацима поделили су пригодне пакете са школским прибором које је обезбедила Градска општина Раковица.

Градска општина Раковица свим првацима и осталим основцима жели срећу у новој школској години.