РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЛАТОА У ПИЛОТА МИХАЈЛА ПЕТРОВИЋА

недеља, 15. септембар 2019.

На иницијативу Општине Раковица, а на захтев великог броја грађана овог дела Раковице почела је реконструкцији два платоу у улици Пилота Михајла Петровића у Општини Раковица.Платои спајају месне заједнице „Митар Бакић“ и „Браћа Величковић“ са пијацом, поштом, тржним центром и стамбено-пословном зоном у насељу Стара Раковица.
Планом реконструкције обухваћена су два нивоа, радови су почели испред Месне Заједнице, а по завршетку радови се померају на доњи плато испред „Махија“.
Реконструкција ова два платоа ће трајати 30 дана, планом реконструкције предвиђена је и обнова степеништа која спајају два платоа као и постављање јавне расвете. Радове финансира Градска општина Раковица из сопствених средстава.
Радове је обишао Милосав Миличковић државни секретар у Министарству унутрашњих послова, према његовим речима „Важно нам је да изађемо у сусрет захтевима наших суграђана који живе у Старој Раковици. У платое се није улагало више од 40 година и тако да су захтеви наших комшија и више него оправдани. Поред бетонирања и постављања бехатон плоча, обновиће се и улична расвета и рукохвати дуж степеништа који спаја ове две целине“, изричит је Милосав Миличковић.
Испред Општине Раковица радове су обишли председник Општине Раковица Владан Коцић, чланови Већа ГО Раковица Томислав Пантелић и Милош Симић и помоћница председника ГО Раковица Мирјана Гутеша.