ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

уторак, 17. септембар 2019.

У великој сали Градске општине Раковица одржана је 24. седница Скупштине Градске општине Раковица.
Након усвајања извода из записника са претходне седнице, одборници су већином гласва усвојили предложени дневни ред 24. седнице Скупштине. На седници су одборници расправљали о седам тачака дневног реда.

Већином гласова усвојен је предлог Одлуке о промени Статута Градске општине Раковица, и предлог Одлуке о другом ребалансу буџета Градске општине Раковица за 2019. годину. Пре гласања председник ГО Раковица Владан Коцић је образложио разлог измене Статута Градске општине Раковица ради усклађивања са Статутом Град Београда и Законом о Главном граду, напомињући да нови Статут води ка већој децентрализацији општине Раковица. Образлажући другу тачку дневног реда, председник је напоменуо да је ребаланс буџета усклађен са променама Статута.

На седници је такође,већином гласова усвојен предлог Решења о разрешењу вршиоца дужности Директора ЈП „Пословни центар-Раковица“ и предлог Решења о именовању директора ЈП„„Пословни центар-Раковица“. Образложењем председника СО Раковица, СО Раковица као оснивач ЈП „Пословни центар-Раковица“, донела је Решење о спровођењу конкурса за избор директора предузећа, те је по испоштованој процедури Веће го Раковица донело решење о избору Милоша Петровића за директора ЈП „Пословни центар-Раковица“.

Такође, већином гласова су усовојени предлог Решења о давању сагласности на одлуку Управног одбора за Центар за културу и образовање Раковица о ребалансу плана расхода и издатака за 2019.годину, као и предлог Решења о давању сагласности на Одлуке Надзорног одбора ЈП „Пословни центар Раковица“ о усвајању измена и допуна програма пословања ЈП“Пословни центар Раковица“ за 2019. годину и измена и допуна посебног програма коришћења субвенција из буџета Градске општине Раковица за 2019. годину.