ОДРЖАН КВИЗ „OСАМ ВЕКОВА АУТОКЕФАЛНОСТИ СПЦ“

четвртак, 19. септембар 2019.

У оквиру Духовних свечаности „Пут духовности“ који чини низ догађаја којима се обележава осам векова аутокефалности Српске православне цркве и православља у Србији, Центар за културу и образовање Раковица, организовао је квиз за ученике основних школа са територије општине Раковица, на коме су ученици проверили своје знање о српској историји у оквиру осам векова аутокефалности српске цркве.

Квиз, који је био подељен на два такмичарска дана, осмишљен је као део програма Духовних свечаности „Пут духовности“, на тему осам векова аутокефалности Српске православне цркве. Након јучерашњег прелиминарног такмичења, данас су најбољи учествовали у финалу квиза, који је одржан у сали Центра за културу и образовање Раковица. Представници свих школа су показали висок ниво знања и фер плеја. Жири у саставу ђакон Горан, члан Већа Градске општине Раковица Милош Симић и Ивана Милићевић испред Центра за културу и образовање Раковица, оценили су знање ученика.

Знањем су се за победу изборили ученици основне школе Франце Прешерн, којима је награду уручила директорка Центра за културу и образовање Раковица, Маријана Бутулија, док је захвалнице учесницима уручио члан Већа општине Раковица Милош Симић.