ОПШТИНА РАКОВИЦА ДОМАЋИН МЛАДИМ НЕМАЧКИМ ШАХИСТИМА

петак, 20. септембар 2019.

Данас је Градска општина Раковица била домаћин шаховског братимљења Србије и Немачке. Пријатељски меч између малишана из Шаховског клуба „Видиковац“ и њихових другара из Немачке полазника Шаховског клуба „ Херсфелд Ротенбург“, одигран је данас у коференцијској сали Општине Раковице.Меч је одигран на 11 табли у две партије по 15 минута.
Госте из Немачке је испред Градске општине Раковица поздравио Милош Симић члан Већа задужен за спорт и пожелео им добродошлицу у нашу земљу. Симић је пожелео срећу свим учесницима, и нагласио да осим игре они доприносите да се негују добри односи две земље. Надам се да ћете из Србије и Београда понети добре утиске и лепе успомене“, а уз игру и забаву нека најбољи победи, рекао је између осталог Симић.
За помоћ у организацији догађаја, председница Шаховског клуба Видиковац Марија Лукић се захвалила општини Раковица и том приликом уручила Плакету Градској општини Раковица за помоћ у организацији шаховског братимљења Шаховског клуба „Видиковац“.
Победницима обе екипе пехаре је уручио члан општинског Већа Милош Симић, док су остали такмичари добили медаље и дипломе за учешће.
Млади немачки шахисти, са својим тренерима су ове недеље гости Шаховског клуба „Видиковац“, са којим су успоставили одличну сарадњу, а исход тога је братимљење ова два шаховска клуба. Овом приликом су 11 деце и два тренера гостовала код другара, вршњака из шаковског клуба Видиковац, где су се за четири дана боравка упознали са српском културом, традицијом, начином рада и учења.